#1 – #vardagsäventyr föds

Måndag 3 februari 2014

Dagens äventyr: Långfärdskridskor med pannlampa
Deltagare: Bästa kompisen
Tid: 2 timmar

Mitt på dagen en helt vanlig måndag får jag ett mail från Haglöfs Adventure Academy att jag är antagen till TRY OUT till deras äventyrsutbildning. Jag hade skickat in min ansökan veckan innan och sedan glömt bort det. Inte tänkte jag att jag skulle komma med…

TRY OUTen var redan två dagar senare, onsdagen den 5e februari. Med sig till Haglöfs skulle jag ha en A4 om just mitt äventyr och där skulle jag presentera mitt äventyr framför en jury. En 4 minuter lång presentation om vad just mitt äventyr handlade om. Vad drömde jag om att göra, vad ville jag göra, vad kunde jag göra… Huvudet snurrade mer än vanligt den dagen. Och sakta insåg jag att det jag drömde om inte var det jag kunde göra. I mina drömmar skidar jag över Grönland eller klättrar höga berg. Äventyret i mina drömmar innebär många långa stunder hemifrån. Och det är inte vad min familj drömmer om att jag ska göra. Inte jag heller för den delen. Jag är först och främst mamma till mina tre barn. Därefter fru till underbara Thomas. Därefter egenföretagare och forskare där jag jobbar med hur små idéer skapar stora resultat. Därefter väninna och kompis. Epitetet äventyrare fanns inte ens i mitt vokabulär. Men i mina drömmar lever det.

Denna måndag slutade med att jag och min bästis Pyran drog ut på Kottlasjön för en sen skridskotur i pannlampans sken. Isen var tjock, men täckt av några centimeter vatten. Luftfuktigheten var så hög att pannlampornas ljus reflekterades tillbaka och vi såg nästan ingenting. Det kändes som att åka ut med skridskorna på öppet vatten. Som att gå som Jesus på vattnet. Vi skulle prata om vilket äventyr jag skulle skriva om och vad jag ville genomföra. Men vi pratade mer om vad vi gjorde just där och då. Jag laddade upp en bild på oss och skrev något om vad vi gjorde och taggade med #vardagsäventyr. Där föddes idén till #365vardagsäventyr.

Mitt äventyr är just det. Vardagsäventyret. För att det är det som är möjligt att genomföra.

Följ med på mina äventyr i bloggen och i verkligheten.

4 svar till “#1 – #vardagsäventyr föds”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: