#4 Mot Andermatt

6 februari 2014

Dagens äventyr: Hitta Andermatt Basecamp
Deltagare: 2 tjejkompisar
Tid: En eftermiddag och kväll

Mitt i uttagningsprocessen till Haglöfs Adventure Academy ska jag på tjejresa till Andermatt. 4 tjejer, 4 dagar och stora drömmar om offpist åkning. Snöläget i Andermatt kunde inte vara bättre. 4 meter och mer i prognosen. Vi på Arlanda Express torsdag eftermiddag. Jag har kollat mailen en gång i minuten (känns det som) hela dagen för att se om Haglöfs hör av sig. De hade lovat återkomma innan helgen och mycket riktigt är de snabba med besked. Strax innan tåget rullar in på Arlanda dimper mailet ner i iPhonen. Jag vågar knappt läsa. Med ett glädjetjut som nog hörs över hela vagnen ropar jag – JAG KOM MED!

Mail från Haglöfs

Taggad och förstås jätteglad blir jag plötsligt nervös på riktigt. Jag ska göra ett äventyr om dagen i ett år. HUR SKA DET GÅ TILL?! Mina väninnor lugnar mig och säger att det är lugnt, jag lever ju nästan så redan. Nja, det är inte sant. Jag gör mycket äventyrliga saker. Men inte något varje dag. Inte än iallafall.

Vi kommer fram till Zürich. Hittar vår transfer. Kommer fram till Andermatt. Vår chaufför parkerar framför en snödriva, packar ut våra väskor och skidor och pekar på en stig som korsar järnvägen. Sen försvinner stigen. Han frågar om vi inte har några pannlampor. Nej, det har vi glömt. Eller, glömt och glömt. Jag valde bort min starka lampa och har bara en som funkar för att läsa i sängen, inte för att vingla iväg på en smal stig i djup snö med all packning.

Chauffören kör iväg och vi börjar gå. Det är inte så långt och vi kommer fram säkert till Basecamp Andermatt. Hittar vårt rum och kryper ner i sängarna för att sova djupt inför nästa dags äventyr. Problemet är bara att jag inte somnar. #365vardagsäventyr spinner på högvarv i mitt huvud. När klockan ringer nästa dag känns det som om jag inte sovit alls. Men laddad för puderåkning kliver jag upp och gör grötfrukost till tjejerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: