#5 Storm och skogsåkning i Airolo

7 februari 2014

Dagens äventyr: Skidåkning
Deltagare: 2 tjejkompisar
Tid: Hela dagen

Vi vaknar till ljudet av stormvindar i vårt fina lilla vandrarhem mitt i backen. Det är noll sikt ute och andra gäster undrar om liften ens kommer att öppna. Lars, som äger vandrarhemmet, tipsar oss om att åka till Airolo på den italienska sidan av Schweiz bara en halvtimmes tågresa bort. Där ska det finnas fin skogsåkning och vara mindre vind. En rolig anekdot om Lars – han driver vandrarhemmet Andermatt Basecamp som en hobby. Till yrket är han pilot och flyger cargo åt Lufthansa. På resa träffar man ofta människor som gjort annorlunda livsval. Inspirerande och befriande att inte alla snurrar i ett ekorrhjul.

Det visar sig vara ett riktig beslut. Framme i Airolo hittar vi helt fantastisk skogsåkning, midjedjup fluffig puder i pisten och en söt liten skidort. Vi tre tjejer och ett 30-tal skandinaviska friåkningskillar var i princip de enda gästerna denna dag. Det var många ABS-ryggsäckar och annan cool utrustning i kabinen på väg upp. Vi frågar oss varför inte fler tjejer åker offpist. Visst finns det en del, men på vårt vandrarhem är vi ensamma. I liften är vi ensamma. Och bland träden i skogens pow pow är det bara killar och vi. Kom igen tjejer – skippa shoppingresan till London och häng med på offpistäventyr istället!

IMG_5138

Midjedjup puder i skogen. Pow Pow 🙂

Någon sa håll tyst om Airolo. Jag säger precis tvärtom. Berätta för alla om Airolo! En fin liten skidort värd att uppmärksammas. I bättre väder är säkert pisterna bra det oxå, för dem som inte vill njuta av fluffigt puder i offpisten. Åk aldrig ensam, och ha koll på lavinutrusningen.

På kvällen kommer vår fjärde kompis. Direkt från möte i London och dessförinnan direkt från reklamevent i Åre med isracing på Åresjön. Det går att klämma in mycket på en vecka med lite (mycket!) planering. Skönt oxå att hon tog med sig rullväskan så att vi fick ta lite roliga bilder på stigen mot vandrarhemmet. Första gången på skidor med rullväska bakom #vardagsäventyr.

IMG_5147

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: