#6 Whiteout och skidåkning med guide

8 februari 2014

Dagens äventyr: Guidad offpiståkning
Deltagare: 4 tjejkompisar och en kille
Tid: Hela dagen

Idag har vi bokat guide för att utforska Andermatts offpiståkning. Guiden möte upp vid foten av Gemstockkabinen och vi åker upp till toppen på nästan 3000 möh. Dagen bjuder på flatljus och starka vindar. Och riktigt skön puderåkning! Vi håller oss kring Gemstock och åker liftburen offpist hela dagen. Men eftersom vi inget ser så spelar det ingen roll om vi är mitt i liftsystemet eller långt utanför. Jag blir sjösjuk av att inte ha några konturer att förhålla mig till. Inte ens knepet att åka bakom någon eller att titta på stenar/träd/buskar fungerar.

Idag har vi fått sällskap av en väninnan till mig och hennes man. De är på weekendresa i Engelberg, men där var det så snöfattigt att stenar och mossa stack upp så de hängde med oss och vår guide en dag istället. Tänk vad bra det är med Facebook, utan det hade vi aldrig vetat att vi befann oss på olika sidor om en dal och att vi kunde ses på berget…

IMG_5154

Dagens bild får bli denna. Ett klistermärke på Kabinbanan. Bilden får tala för sig själv. Letar lite på nätet och hittar Save the Powder som står bakom klistermärket. Även om jag inte kan särskilt mycket tyska så känns det genast som om jag vill beställa en tröja eller två. Alla kan inte göra allt. Men alla kan göra något. Save the powder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: