#7 I solsken med stighudar mot toppen

9 februari 2014

Dagens äventyr: Topptur
Deltagare: 3 tjejkompisar + guide
Tid: Hela dagen

Dagen börjar bra. Solen skiner och vinden har mojjnat. Vi äter en snabb grötfrukost, packar mackor, fyller kaffetermosarna och drar iväg mot liften. Dan, vår sen 10 år i Schweiz bosatte amerikanske guide möter upp oss vid botten av Gemstocks kabinbana. Två kabiner senare står vi på knappt 3000 meter över havet. Vi tar ett uppvärmningsåk innan vi ger oss av. Ut under avspärrningarna och iväg på äventyr.

Här ska vi under

Snön är mjuk och fluffig. Knäna likaså. Vi får några fina åk i orörd puder innan vi stannar och tar på stighudarna. Premiär för två av oss. Och riktigt roligt tycker jag det är att få sprida min favoritsysselsättning till fler. Earn your turns. Jag vet inte vem som ligger bakom siten. Men jag gillar budskapet!

image

När vi går uppåt kommer en lättare snöstorm in med kyligare väder. Men en dryg timme senare står vi på toppen igen och solen och den blå himlen kommer tillbaka. Resten av dagen ägnar vi åt att njuta av orörd puder och stora vackra vidder. Vi är helt ensamma bland bergen. Här vill jag vara. Här trivs jag. Med ett viss mått av vemod närmar vi oss byn igen. En gång i tiden levde jag så här varje dag. En gång i tiden trodde jag att jag skulle stanna där för alltid. Att jag inte skulle fastna i ekorrens hjul. Nu sitter jag här i en Stockholmsförort med tre underbara barn och med en man som har samma drömmar som mig. Kanske kan vi hitta tillbaka till våra drömmars platser. Kanske kan vi lämna ekorrens hjul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: