#10 Topptur i hemmabacken

onsdag 12 februari 2014

Dagens äventyr: Topptur i hemmabacken
Deltagare: Jag + barnen som hade träning under tiden
Tid: 1,5 timme

Ikväll hade mina två söner Oliver och Lucas träning med Lidingö Freeskiers i vår lokala skidbacke Ekholmsnäsbacken. Jag passade på att gå några varv i backen på stighudar medan de tränade. Lite udda, mycket skönt. Och dessutom bra träning både fysiskt och fixigt med att sätta på och ta av stighudarna så ofta. Backen är ganska brant så jag roade mig med att både öva att gå rakt upp och väldigt brant och att skråa på isigt underlag.

Jobbigast ikväll var nog inte att gå upp i backen utan att faktiskt få med alla barn till backen. I tid och med rätt utrustning. Lite (mycket!) trist att det är så dåligt med vinter i Stockholm. Bisarrt att åka skidor på snö med lervälling bredvid pisten.
image
Väl hemma var vi välförtjänta av hemmagjord nyponsoppa och vispad grädde. Mycket mindre socker och mycket nyttigare än vanliga Ekströms…! Dessutom plättlätt att göra:
Ingredienser:
1/2 dl Nyponskalsmjöl (finns i de flesta matbutiker, märken som BioFood som är ekologisk eller Risenta)
6dl vatten
1 msk potatismjöl
1-3 msk socker eller annan sötning  (rivet äpple, hackade dadlar, lönnsirap, agave etc.)
Gör så här:
1. Häll vattnet i en kastrull.
2. Blanda de olika mjölsorterna med rårörsocker.
3. Vispa ner blandningen i det kalla vattnet.
4. Koka upp under omrörning.
5. Serveras varm eller kall. Förvaras i kylskåp upp till 4 dagar.

Vi äter med vispad grädde och ibland med hemmagjorda mandelbiskvier. Recept på dem kommer i ett annat blogginlägg.
image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s