#11 MTB på lunchen

Torsdag 13 februari 2014

Dagens äventyr: MTB på lunchen
Deltagare: Jag själv
Tid: 1 timme

Om idag hade varit en vanlig torsdag innan jag startade mina #365vardagsäventyr, så hade jag förmodligen tagit bilen till mitt lokala SATS gym strax innan 12, för att köra ett Crosstraining pass. Total tidsåtgång hade varit minst en och en halv timme. Lägg på de negativa miljökonsekvenserna av att använda bilen ”i onödan”.

Förra våren gick jag en mountainbike (MTB) kurs för tjejer av tjejer med det härliga gänget bakom Bike Academy. Där lärde jag mig cykla tekniskt både utför och uppför, började med SPD, fick upp tempot och framförallt träffade massor av härliga tjejer som oxå gillar cykeläventyr på MTB. Även om jag älskar att cykla MTB och numera har en riktigt bra cykel (på kursen körde jag en 15 år gammal hardtail från Scott där dämpningen var ett minne blott. Det gick det med!) så blir det inte av så ofta att jag drar iväg. Brist på cykelkompisar och lathet är nog anledningarna.  Det finns ett MTB spår som Friluftsfrämjandet sköter här på Lidingö. Det borde vara ett naturligt spår att cykla när man som jag A: vill ut en kort stund B: inte har någon att cykla med. Mina ursäkter har varit att det verkar vara tekniskt svårt och att jag inte gillar att cykla själv…

Image
Men nu, i min nya verklighet, där jag ska göra ett äventyr om dagen, kändes en timme på gymet inte lika ok längre. Efter en snabb lunch på kylskåpets rester drog jag ut i cykelspåret. Och trots vind och gråväder blev det en riktigt skön tur på 97% barmark. För att återknyta till gårdagens topptursäventyr i snöig backe med lera vid sidan om så är det riktigt deppigt att all snö är borta i Stockholm. Inte ett skidspår. Inte en snöfläck.

Hur gick cyklingen då? Det var inte särskilt tekniskt. Det var nog bara något jag fått för mig. Det lär bli fler cykelturer där framöver. Nu är jag laddad med energi inför eftermiddagens utmaningar. Hämta på dagis, hämta på modersmålsundervisning, köra till stallet, hjälpa till med sonens ridning, handla middag, laga middag, natta barn och sen jobba en stund till.

Image

Ett svar till “#11 MTB på lunchen”

  1. Spelar ingen roll att jag åker skidor varje dag, cykelabstinens är cykelabstinens… Vi får se till att ta ett cykelvardagsäventyr någon gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: