#13 Med isdubb och långfärdsskridskor på hockeyrinken

Lördag 15 februari 2014

Dagens äventyr: Följa med Strövarna på skridskodag
Deltagare: Hela strövargruppen: 2 ledare och 10 barn
Tid: 2,5 timme

IMG_5285

IMG_5316+2 grader, blåsigt och duggregn. Idag skulle strövargruppen vara med på Friluftsfrämjandet Lidingös Skridskodag. Åka Lilla Vikingarännet och öva säkerhet på is. Men skridskodagen var inställd p.g.a dåliga isförhållanden. Olivers (min 9-årige son) strövargrupp gav inte upp för det, utan samlades vid ishockeyrinken istället. Och det blev en riktigt bra dag trots avsaknad av naturis och ruskigt o-vintrigt väder. Isdubb på hockeyrinken resulterade i ett och annat höjt ögonbryn…

Mina söner är med i varsin strövargrupp. En fantastiskt bra aktivitet anordnad av ideella ledare inom Friluftsfrämjandet. Oftast är det några av barnens föräldrar som tar på sig ledarrollen, får utbildning av friluftsfrämjandet och lär barnen en massa saker om friluftsliv. Det kan vara skridskoåkning som idag, geocaching, långfärdsskidor, övernattning i vindskydd, laga mat i skogen, lära sig hantera täljkniv och andra friluftsiga saker som är bra att kunna.

IMG_5309
Idag var en av ledarna sjuk så jag passade på att hänga med på strövargruppens äventyr. Vi övade att kasta räddningslina och att åla på isen med isdubb. Det är viktigt att ha koll på att man kan kasta sin lina. Både från vaken och till en kompis som plurrat. Istället för naturis hittade vi en liten plätt strax utanför rinken där barnen kunde hacka med isdubbarna så mycket de ville. Och linkastning fick bli på asfalt för att inte räddningslinorna skulle bli helt genomleriga.

IMG_5305 En av ledarna demonstrerade hur man inte ska göra, genom att kasta upp linan på taket. Fast i en verklig nödsituation ute på isen så finns det nog inga tak att träffa iallafall… När vi åkte hemåt kom regnet på allvar och det är skönt att värma sig inomhus. Jämfört med de stora långa äventyren är mina vardagsäventyr sköna på det sättet. Jag kan (nästan) alltid komma in och värma mig varje dag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: