#14 – Hållbara lokala transporter med cykel och cykelvagn

16 februari 2014

Dagens äventyr: Cykeltur med cykelvagn
Deltagare: Jag + 2 barn
Tid: 40 min x 2 tillfällen + en klätterstund i trädet

IMG_5330Bägge mina söner tränar gymnastik och idag var det KM i Gymnastiktruppen Vikingarna. Gymnastikhallen ligger några kilometer hemifrån och det finns en fin cykelväg genom skogen dit. Trots det och trots att Lidingö har riktigt bra och välunderhållna cykelvägar så såg jag inga andra cyklar men väldigt många bilar på parkeringen. Jag är helt övertygad om att vi behöver minska våra korta lokala bilresor som en del i ett framtida hållbart samhälle. Dagens äventyr för oss blir således att cykla till tävlingen istället för att ta bilen. Det ser positivt ut när solen skiner in genom köksfönstret när vi äter frukost. Men när vi kommer ut någon timme senare har det börjat regna. Igen. Tur att vi har regntåliga kläder och att cykelturen inte blir så lång.

IMG_5320Vi har en Chariot Carrier Cougar 2. En helt fantastisk barnvagn som är som flera vagnar i en. Den fungerar som vanlig vagn, cykelvagn, skidpulka och joggingvagn. Vi har haft den sedan sönerna var små och jag har svårt att föreställa mig småbarnslivet utan den. När barnen varit sjuka har jag kunnat ge mig ut och springa med dem nedbäddade med fårskinn och filtar under regntaket. När vi gått på sena middagar hos vänner i grannskapet så har barnen kunnat somna i vagnen på vägen hem. När jag varit föräldraledig så har bebis kunnat hänga med på långsamma joggingturer. Och när vi är på utflykt så har vi massor av packutrymme.

IMG_5323 Idag packade jag vagnen med lite matsäck, spände fast Astrid, drog över regnskyddet och cyklade iväg i regnet. Det var lite motvind och vi blev lite leriga. Och det var tidvis tufft i uppförsbackarna… Men vad skönt att få en stund utomhus med frisk luft när resten av dagen tillbringas inomhus i en gympahall!
IMG_5338På vägen tillbaka passade vi på att klättra en stund i några spännande träd. 

IMG_5340
Efter trädklättringen var det skönt att somna i vagnen en stund. I eftermiddag upprepar vi samma procedur när nästa barn ska tävla. Vi har sån tur att ett barn tävlar på morgonen och ett på sen eftermiddag så vi får göra två cykeläventyr på en dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: