#16 – Kvällsté i skogen

18 februari 2014

Dagens äventyr: Kvällsté med maken i skogen utanför huset
Deltagare: Min man och jag
Tid: 40 minuter

IMG_5376 Idag började min dag kl 04.30. Tåget till Göteborg gick 06.06 från Stockholms Central. Bara det borde klassas som ett äventyr, att ta sig med SJ en tidig morgon med en tight tid att passa på andra sidan landet. Men jag trodde på SJ när jag bokade biljetterna och tyckte inte att det skulle räknas som ett äventyr. Inte ens med två amerikanska professorer i släptåg. Tåget gick i tid, men i Laxå (halvvägs) tog det stopp. En nedfallen kontaktledning försenade vår ankomst till Göteborg med nästan tre timmar. Buss runt problemet och nytt tåg i Skövde. Ombokning av ett möte och avbokning av ett annat. Väl framme i Göteborg möts vi av denna fantastiska skylt:Puss-station. Otroligt gulligt!

 

Även denna dag hade jag försökt få kontakt med någon lokal grupp som jag kunde få träffa och utforska ordet äventyr tillsammans med. Planen var att testa bågskytte tillsammans med Borås Bågskytteklubb efter dagens sista möte som var bokat i Borås. Något nytt och för mig äventyrligt.  Men efter morgonens tågstrul fick Boråsmötet ställas in och så även mitt bågskytteäventyr.

IMG_5381 Hemresan var mindre äventyrlig och jag hann natta barnen. Två av dem åker på sportlov med min man imorgon. En årlig tradition då två pappor och 4 pojkar åker skidor en vecka. Jag och min man har knappt hunnit säga hej till varandra denna vecka och nu ses vi inte på en vecka till när de är på skidresa. Så dagens äventyr blev ett stillsamt äventyr under nästan stjärnklar himmel. Vi gjorde i ordning kvällsté, tog på dunjackorna och ett liggunderlag och gick upp en bit i skogen för att njuta av kvällens lugn tillsammans. Med värmeljus och lite mer närvaro, utan packlista, att göra lista för imorgon och mailen som borde kollas fick vi en fin stund tillsammans. Vardagsäventyr eller vardagspaus. Fint var det iallafall.


 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: