#19 – Dagtälta i hemmaskogen

IMG_5440

Dagens äventyr: Dagtälta i hemmaskogen
Deltagare: Astrid 3 år och jag
Tid: Halva dagen

IMG_5428 Lilla Astrid är yngst av tre barn. Storebröderna har varit med på en hel del tältturer och är vana vid stormkök, tältresning och att sova i sovsäck. Men lilla Astrid får oftast inte följa med. Hon brukar få vara hemma med mormor när vi tältar. Idag blir äventyret ett äventyr för Astrid. Hon ska få bekanta sig med att sätta upp tält, krypa ner i sovsäcken, bära sin lilla ryggsäck och laga mat på stormköket i sin egen takt. Så att hon känner sig trygg med hela tältgrejen när vi ska fjällvandra i sommar.

IMG_5441Det är fredag och jag har haft en otroligt intensiv arbetsvecka med arbetsdagar som inte slutat förrän kl 22 varje kväll. För att få ihop veckan har jag behövt barnvakt alla kvällar och Astrid och jag har knappt setts. Så idag tar vi ledigt och tar igen tid tillsammans. Det är en annan anledning till vår dagtältningsidé. Att få vara tillsammans utan störmoment. Att komma bort från datorn (för då kan jag ju jobba lite iallafall), TVn (som Astrid gärna ser på helst hela dagen om hon får) och andra elektroniska prylar med skärm. Med oss i tältet har vi istället några böcker, bl.a. en om Lilla Björn som tältar med sina kompisar.

IMG_5442Vi går en kort promenad i vår hemmaskog som ligger alldeles bakom vår lägenhet. Hittar en bra tältplats. Slår upp tältet. Och kryper in. Det är oerhört skönt att ligga i sovsäcken på liggunderlaget och höra regnet smattra mot tältduken. Vi lagar lunch på stormköket och bara myser med böcker och varandra några timmar. Vi sov inte i tältet den här gången. Det får bli ett annat äventyr en annan dag.

IMG_5425
Såhär glad är Astrid i sovsäcken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: