#20 Sjukling på litet äventyr

Dagens äventyr: Utforska lokalt naturskyddsområde och kolla in djuren på bondgården
Deltagare: Astrid 3 år och jag
Tid: 2 timmar

IMG_5461

Sol. För första gången på vad som känns som en evighet skiner solen när jag drar upp rullgardinen. Jobbigt att jag har 38.5 i feber då. Och är ensam hemma med vild 3-åring hela veckan. Och har utmanat mig själv att genomföra ett äventyr om dagen i 365 dagar… Dessutom är det kaos hemma och plånboken är borta.

Om det är något som är utmanande med att genomföra ett äventyr om dagen så är det allt fix inför och allt underhåll efter varje äventyr. Hallen hemma hos oss är full av skidor, pjäxor, tält på tork, trangiakök, olika sorters skor, hjälmar och oändligt mycket skogsskräp som tallbar och löv. Lägg till en ständigt växande tvätthög av friluftskläder. Jag klagar verkligen inte, utan gläds oerhört åt att jag istället för att städa har ett väldigt tydligt mål som gör att jag ger mig ut och struntar i städhögen. Och i ärlighetens namn är inte kaoset särskilt annorlunda nu än för 20 dagar sedan.

IMG_5457
Vi bor trångt. Fem personer (och en katt) i en 4:a på strax under 100 kvm. Visst finns det många som bor mycket trängre och rör vi oss utanför Sveriges oftast välmående gränser så är vårt boende lyx av oändliga mått. En av anledningarna till att vi valt att bo som vi gör är att vi vill lägga vår tid och våra pengar på att vara ute på äventyr istället. Men just idag hade jag önskat lite mer plats att stuva undan prylar på. Så att jag slapp se det som jag borde ta hand om…

Dagens äventyr blir en kombination av olika saker. Jag och Astrid ägnar en stund åt att ta hand om tältet som torkat sedan gårdagens tältning. Hon visar sig vara helt fantastiskt bra på vika tält. Jag skriver ett inlägg på FB om att jag behöver hitta på ett äventyr som passar sjuk mamma med vild 3-åring och som dessutom behöver vara gratis då plånboken fortfarande är försvunnen. Och svaren rasar in! Vilka fantastiska idéer! Jag har skrivit in alla idéer i min lista över Äventyr jag vill göra. Perfekt att ta fram nästa gång jag är sjuk och egentligen inte orkar ta mig ut.

Ett par av inläggen föreslog enklare uteaktiviteter. De kom från andra trebarnsmammor. Säkert ur insiken om att resten av dagen blir enklare om vi gör något utomhus en stund. Eller att vardagslivet inte stannar upp bara för att mamman är sjuk… Samtidigt ringer en klocka om att inte alltid behöva prestera. Att våga koppla ner och koppla av. Något som jag är bra på att säga till andra att göra, samtidigt som jag inte alls är lika bra på att ta min egen medicin.

IMG_5451
Vi drar iallafall ut på ett kortare äventyr. En skogspromenad i Elfviks Naturreservat med efterföljande besök på Elfviks bondgård. Kollar djur och följer stigar. Laddad med dubbel portion ingefärate i Primus muggen blir det en skön stund. Vi lapar sol och får lite frisk luft. Och nu på kvällen mår jag mycket bättre än vad jag gjorde i morse. Solen ger liv!

IMG_5463

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: