#21 – Ekbackens vårtecken

image

Dagens äventyr: Leta vårtecken i ekbacke
Deltagare: Jag och Astrid 3 år
Tid: ca 2 timmar

Jag är fortfarande inte helt kry så dagens äventyr blir lokalt och enkelt. Vi läser in oss på vilka naturområden i vårt närområde som finns och som vi inte besökt någon gång. Utflyktsmål för dagen blir Ekbackens lövskogslund (klicka på länken för info folder om området). Vi ska leta vårtecken. Även om det känns oerhört baklänges då jag knappt tycker att vintern har börjat. Men tydligen vill klimatet annorlunda detta år…

En av mina ambitioner med mitt äventyrsår är att utnyttja kollektivtransport så mycket det går. Och såklart ännu hellre att gå/cykla/springa/rida/skida/etc. när det passar. Idag blir det bussen även om det är cykelavstånd. Jag vill inte anstränga förkylningen och den lilla halsondan som är kvar i onödan.

image

Vi har med oss lunch, varm choklad och ett liggunderlag. Vi hittar inga blommor men hör väldigt mycket fåglar. Och undersöker trädens begynnande knoppar. Vi klättrar på nedfallna trädgrenar och kollar in en ihålig ek. Astrid sjunger påhittade sånger hela tiden. Hon trivs verkligen med att vara ute och jag får lite energi tillbaka. Astrid verkar  ha gillat fredagens tältutflykt för hon pratar hela tiden om var vi kan sätta upp tältet och sova. Jag ser fram emot när vi ska sova ute på riktigt tillsammans!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: