#23 – Eld, fisk och vänner

Dagens äventyr: Göra upp eld
Deltagare: Jag, väninnan Anna, Astrid 3 år och Max 4 år
Tid: 4 timmar

Idag hade jag och Astrid stämt träff med en väninna från universitetstiden och hennes son som är jämngammal med Astrid. Istället för att leka hemma och laga middag på spisen packade vi ihop mat, liggunderlag, tändstickor, varma kläder, varm choklad och pannlampor och gick en lång promenad. Målet var ett vindskydd vid en sjö. Där fixade vi snabbt en eld innan mörkret la sig. Tjejtipset till att få en bra eld är att ta med en tampong indränkt med tändvätska och lägga underst när man tänder. Det gör hela göra-eld-projektet till ett rent nöje. Fort går det. Och fort är bra när barnen är hungriga och mörkret närmar sig.

Vi lät barnen hjälpa till att göra fiskknytten (recept finns längst ner). Oerhört stolta placerade de sina foliepaket på glöden och lekte en stund i vindskyddet medan maten lagade sig själv. Lilla Max hade aldrig lagat mat i skogen förr. Och inte heller hade han varit i skogen särskilt mycket när det varit mörkt. Han blev lite rädd, men det löste vi med att lysa upp inne i vindskyddet med en stark pannlampa.

IMG_5538

Foliefisk innan den varit i elden:
IMG_5539

Foliefisk redo att äta:
IMG_5547

Vi kröp in i vindskyddet och åt maten. Det blev lite kyligt och blåsigt nere vid sjön.
IMG_5549

Recept på fiskknytten på glödbädd:
Fisk i bitar (torsk, lax eller annan fisk)
Hackad rödlök
Potatis i bitar (förkokt så går det fortare)
Färsk basilika
Mozzarellaost
Salami
Citronskiva
Olivolja

Lägg alla ingredienser på en fyrkant med folie. Ringla över olivolja. Stäng foliepaketet och lägg det direkt i glöden. Använd en kraftig ugnsfolie så att den inte går sönder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s