#24 – Klättring

IMG_5559

Dagens äventyr: Klättra
Deltagare: Jag, Astrid och brors flickvän Linnea
Tid: 2 timmar

Sista sportlovsdagen då jag är hemma ensam med lilla Astrid. Idag kommer efterlängtade pappa och storebröderna hem igen. Jag och Astrid passar på att få en heldag tillsammans och tar ledigt från jobb och dagmamma. Dagens äventyr blir klättring på Klättercentret vid Telefonplan. Med oss följer även Linnea, min brors flickvän och Astrids favorittjej.

Klättring inne är nog inte ett äventyr för mig. Jag har klättrat en hel del (mer innan tre barn än efter…). Klättring utomhus på Stockholmsklippor är ett äventyr för mig. Klättring på högre berg i Frankrike är ett ännu större äventyr. För duktiga klättrare (som t ex Ueli Steck som gästade Stockholm igår) är mina klättringsäventyr som en långsam söndagspromenad… Medan  inomhusklättring kan vara ett äventyr för någon som aldrig någonsin provat klättrat förr. Så idag är äventyret Astrids. Och lite mitt då min förhoppning är att hon ska gilla och känna sig trygg i sele och vilja klättra mer i framtiden.

För föräldrar som vill att deras barn ska prova klättring så finns det flera olika möjligheter. Antingen går man en grundkurs i inomhusklättring, lär sig säkra och kan ta grönt kort. Med grönt kort är det enkelt att åka och klättra när man vill. De flesta klätterhallar anordnar även Prova-på klättring och ibland även Drop-in klättring. Då finns en erfaren instruktör med och säkrar både barn och vuxna. Eller så droppar du ett mail till mig på louise@smaideer.se och hänger med mig på ett klätteräventyr! Än så länge blir det inomhus, men våren verkar komma med stormsteg och snart är det dags att klättra ute igen.

Säkring klar.
IMG_5560
Jag klättrar.
JIMG_5562

Bouldra är oxå kul. Linnea hjälper till med fotplacering. Överhäng kan man prova. Även om man bara är tre år gammal.
IMG_5571 IMG_5581IMG_5586

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: