#25 Lunch på trangiaköket

Dagens äventyr: Laga mat på trangiakök
Deltagare: Jag och alla mina tre barn, väninnan Anna och hennes två barn
Tid: 2 timmar

Mina pojkar är hemma igen. Efter en vad jag förstår på deras berättelser och filmer helt fantastisk skidvecka. De var minst sagt trötta idag efter en intensiv vecka. Hade det inte varit för mina 365 äventyr så hade jag säkert (motvilligt!) gått med på att de skulle få vara inne och spela dator hela dagen. Men jag – och de – har tur. Med ett högt (och kanske ambitiöst?) satt mål om att göra ett äventyr om dagen så SKA vi ut, även idag. Vi får dessutom sällskap av pojkarnas skidkompisar som vill prova på ett annat sorts äventyr idag. Mat ska vi ju äta flera gånger om dagen, så att kombinera äventyr med måltid brukar vara populärt hos oss.

Vi packar trangiaköket och lunchingredienser och vandrar iväg. Hittar en lämplig plats att laga mat där det även finns några bra klätterträd. Min son Oliver visar sina innerstadskompisar hur ett trangiakök fungerar. De har aldrig lagat mat utomhus förr så det blir ett riktigt första gången äventyr för både dem och deras mamma (som nu vill köpa ett eget Trangia för egna äventyr!).

Hur var det nu alla delar ska sitta ihop?
IMG_5589

Killarna rör i grytan.
IMG_5591

Barnen brukar ha riktigt god aptit utomhus.
IMG_5593

Trädklättring blir en bra efter-maten-aktivitet
IMG_5597

Omelett ska vi oxå göra
IMG_5599

Den blev så god att vi inte hann fota innan den var halvslut
IMG_5600

En täljkniv kan sysselsätta barnen i många timmar.
IMG_5603

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s