#30 – Utställning med Mattias Klum

 

 

image

Dagens äventyr: Se viktiga foton
Deltagare: Jag och utställningens övriga besökare
Tid: En timme

Idag gör jag ett lugnare äventyr. Men ett nog så viktigt. Internationellt kända naturfotografen Mattias Klum har en utställning i Uppsala om jordens ändliga resurser. Min ambition är att mina 365 Vardagsäventyr ska ske där jag är för dagen. Idag blev det således ett lite annorlunda Uppsalaäventyr.

image

Från utställningens hemsida:
Aldrig tidigare har människan haft så starka bevis för att hennes framtida välstånd är beroende av vår förmåga att snabbt övergå till global hållbarhet.  Mänskligheten har nått ett vägskäl. Vi kan göra skillnad. Vi måste börja NU.

Mattias Klum, världsfotograf med rötter i Uppsala, visar i utställningen en serie bilder från jordens alla hörn. Vi möter jordens skönhet, men också dess skörhet. I samarbete med forskaren Johan Rockström, professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet, ger han ett kraftfullt inlägg i miljödebatten.

Är du i Uppsala eller har möjlighet att åka dit, se utställningen. Det är viktiga frågor som Mattias Klum tar upp. Livsviktiga. Om vi ska fortsätta att kunna göra äventyr i vår fina natur så behöver miljöproblemen tas på allvar. Inte sen. Nu.

image

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: