#32 – Morgonyoga i en skogsglänta

image

Dagens äventyr: Yoga i skogsglänta
Deltagare: Jag
Tid: En timme

Idag är det min 32a äventyrsdag. En dryg månad har gått. Jag har fått massor av tillfällen att fundera över och prata om vad ett vardagsäventyr är. Det är (oftast inte) något inomhus. Det är oftast i naturen. Det är fysiskt eller mentalt. Det ger flow. Det utmanar vardagen.

Idag blir äventyret både fysiskt och stillsamt. I naturen. Jag gick upp innan familjen vaknade, tog min yogamatta och ett liggunderlag och gjorde min morgonyoga i en skogsglänta. Jag har yogat mycket tidigare. Efter tre barn har det blivit mer sällan och oftast skyller jag på antingen tidsbrist eller på plats-att-på-yoga-brist. Vardagsrummet i all sin ära men när barnen vaknar och vill yoga med mig är det inte lika rofyllt längre…

image
Det har inte slagit mig tidigare att en skogsglänta kan vara en yogaplats. Och vilken yogaplats det var. Fåglarna kvittrade, det ljusnade mer och mer. Jag och min matta. En stund för mig själv. Jag hoppas att jag kommer göra om detta och så småningom gör det till en så stor del av min vardag att det inte längre känns som ett äventyr.

En praktisk och bra sak var att ta med ett liggunderlag att ha under yogamattan. För att skydda mattan från markfukt och för att det blev varmare om fötterna. För att jag tycker att yoga ska utövas barfota, även om det bara är någon plusglad ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: