# 36 – Citylek med MTB

Dagens äventyr: Citylek och trappcykling
Deltagare: Jag själv (och några som tittade konstigt på mig…)
Tid: 1-2 timmar (det var så kul att jag tappade koll på tiden!)

Min arbetsdag utanför hemmakontoret bestod i en lång arbetslunch i city idag. Jag har varit inomhus nästan tre dagar i sträck. Först två dagar på Vildmarksmässan och igår klättring på Klättercentret. Så idag behöver jag komma ut. Utomhus. Bil till stan är både dyrt, bökigt med parkering och miljöovänligt. Buss och tunnelbana tar längre tid än cykel så färdmedlet känns självklart. Jag kom iväg sent. Som vanligt. Och cyklade raka vägen till Yogayama där vi bokat lunch. På vägen dit spanade jag efter roliga trappor att cykla nerför på hemvägen. Planen var att dagens äventyr skulle blir trapp -och lekcykling i city.

Efter mötet åkte jag förbi Addnature och köpte ett cykelfäste till min filmkamera och sen vidare till Haglöfs flaggskeppsbutik vid Norrmalmstorg. När jag kom ut hade solskenet förbytts till regn och min plan om att cykla i trappor kändes som om det kunde bli en hal historia.

Jag ger inte upp och letar snälla trappor för att testa om det blivit halt. Det blir en hel del trappor, en del ”precisionscykling” på smala kanter och annat roligt. Ännu roligare hade det förstås varit om jag hade haft sällskap. Det såg nog lite märkligt ut med en medelålders (?!) tjej på cykel som cyklade nerför alla trappor hon såg… Så om du gillar cykellek i stan – häng med mig nästa gång!

Jag gjorde en film om cyklingen, men lyckas inte ladda upp den här… Lägger den på mitt FB-konto om någon tycker det är kul att titta.

Några roliga citytrappor:
IMG_5944 IMG_5943 IMG_5942   IMG_5945

 

Soligt innan. Regnig på vägen hem… Men snygg är jag iallafall i nya Haglöfsjackan. Som dessutom matchar cykeln ;-)!
IMG_5938IMG_5948

Dags att skaffa stänkskärm?!
IMG_5954

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: