#45 – MTB i Atlasbergen

Dagens äventyr: Cykla Mountainbike i bergen utanför Marrakech
Deltagare: Lucas och jag
Tid: En timme

På Terres d’Amanar strax utanför Marrakech är det lätt att göra ett äventyr om dagen. Idag har jag, innan lunch, hunnit med att yoga med utsikt över snötäckta Altasbergen, hängt med Lucas i Accroparken och cyklat MTB i bergen. Och allt det utan att det någon gång känts stressat.

Vi är i princip de enda gästerna på lodgen. Vi bor i en stor bungalow med två sovrum, två stora badrum och ett vardagsrum mellan sovrummen med en gigantisk soffasäng. Terass och trädgård med solsängar och obeskrivligt vacker utsikt över bergen. Allt inrett i eko-vänlig berberstil. För detta betalar vi cirka 1000kr/natt för alla tre inklusive frukost. Lägg till flyg med Norwegian till Marrakech som går att få för så lite som 499kr/vuxenbiljett och det blir en ganska prisvärd äventyrssemester.

Åter till dagens äventyr. De har MTB cykling med guide på lodgen. Minimiålder är egentligen 10 år, men jag övertalar guiden att Lucas, som bara är 7 år, är en bra nog cyklist för att klara av en timmes stigcykling både uppförs och utförs. Cyklarna hade en del att önska, men dög bra för en kortare tur. Dessutom lär jag uppskatta min cykel hemma så mycket ner efter en tur på marockansk hyrhoj. Vi cyklar uppåt först, blir lite andfådda och får en härlig utsikt som belöning.

På vägen ner möter vi först en flock getter och sen en sköldpadda. Guiden tog upp sköldpaddan och, till Lucas stora lycka och förskräckelse, la den på Lucas cykelstyre. Det är exotiskt att cykla i Marocko.

20140319-142250.jpg20140319-143100.jpg20140319-143233.jpg20140319-142214.jpg

20140319-150500.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: