# 58 – Stjärnklar kvällspromenad med pannlampa

bild1

Dagens äventyr: Kvällspromenad i mörka skogen
Deltagare: Jag och min bästa granne Madde
Tid: En timme

Min granne Madde och jag brukar gå på kvällspromenader ibland. När barnen somnat och lugnet lagt sig hemma är det skönt att få lite tjejsnackstid och samtidigt lite frisk luft. Vanligtvis går vi på asfalterade och upplysta villagator, pratar om livet, relationer, barnen, jobbet och allt däremellan.

När jag frågade Madde om hon ville hänga med på ett äventyr så såg hon inte helt övertygad om att det lät som en bra idé. Så jag tänkte att vi börjar lite mjukt. Med att utforska skogen i mörkret. Med varsin pannlampa har vi gått vår kvällspromenad, fast istället för att hålla oss till upplysta vägar så har vi gått på små stigar i skogen. Det var någon minusgrad och stjärnklart. En helt magisk kväll där den i vanliga fall så bekanta skogen vid Långängen plötsligt kändes som ett stort äventyr att utforska. I början med en lite skeptisk väninna som nog undrade vad jag lurat med henne på, men allt eftersom det kändes tryggare att vara i mörkret så fick vi en skön pratstund och samtidigt en känsla av att vara nära naturen. Lite läskigt var det också, med en Blair Witch stämning bland de höga granarna i mörkret spanade vi efter gröna ögon i mörkret…

På vårt kvällsäventyr planerade vi kommande äventyr tillsammans. På önskelistan står att vakna i ett tält och dricka morgonkaffe vid en sjö på någon vacker plats inte alltför långt hemifrån. På tal om morgonkaffe så kan det leda till andra behov. Fältbiologerna skriver en (lång) och lite rolig text om nöden och (naturens)lag.

20140401-215117.jpgDet som ser ut som rök är min utandningsluft. Det var riktigt kallt ikväll, äkta första aprilväder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: