# 60 – När äventyrsmöjligheterna är små så går det ändå

Skärmavbild 2014-04-03 kl. 14.43.52

Dagens äventyr: Öva på Slackline
Deltagare: Jag
Tid: Ca en timme

Äventyrsdag nummer 60 vaknar jag upp av att Astrid, vår yngsta dotter, kräks i toaletten. Det går magsjuka lite överallt så det var väl inte särskilt förvånade att även vi skulle få det. Maken åkte iväg till flygplatsen ganska omgående efter att jag steg upp, för en helgskidresa med jobbet i schweiziska alperna. Och där stod jag kvar hemma med ett sjukt barn. I mina planer för sjukdom och andra äventyrshinder finns bl.a. att torka mat inför kommande äventyr. Men det känns varken lockande eller särskilt smart att torka in magsjukebakterier i friluftsmaten. Så under förmiddagen, medan jag kom ikapp med städning och hemmajobb och Astrid såg på TV, gick min hjärna på högvarv. Vad skulle jag kunna hitta på för äventyr idag, som funkade med Astrid hemma i soffan med hinken nedanför sig…?

IMG_7404

Min ursprungsplan för idag var att träffa Ulf Silvander, som är generalsekreterare för Svenska Friluftsliv och tillika en av mina friluftsförebilder, för att prata vardagsäventyr med honom. När jag startade mina 365 Vardagsäventyr sa jag att jag inte hade några problem att hålla igång utan extern hjälp i ungefär 60 dagar. Sen behövde jag mer input och hjälp med både idéer och kanske även någon form av sponsorstöd ibland. Idag är det dag nummer 60 och det har börjat bli en del av min vardag att hitta på äventyr och blogga om dem. Samtidigt så behöver jag input från andra (dig!) för att kunna variera äventyren och göra dem intressanta både för mig, dem som följer med på äventyr och för dig som läser om äventyren. Mötet med Ulf Silvander är ombokat till nästa vecka och om du som läser detta har några idéer på äventyr du vill hänga med på eller som du vill läsa om så hör av dig till mig. Vill du sponsra ett äventyr med en aktivitet eller har en produkt som det vore roligt att testa i äventyrliga sammanhang så är det mer än välkommet.

Tillbaka till dagens äventyr. För även om Astrid ligger i soffan och är sjuk så ger jag inte upp mitt mål om att genomföra ett äventyr om dagen. Hon äter lite lunch (tillfrisknandet går fort hos de små!) och somnar sen i soffan. Under tiden hon sover så passar jag på att montera upp vår Slackline mellan träden utanför vardagsrummet. Som tur är har vi några rejäla tallar bara några meter utanför dörren så det är aldrig mer än fem meter mellan den halvöppna dörren och mig, så att jag garanterat ska både se och höra Astrid om hon behöver mig (skrivet särskilt till dem som oroar sig för Astrid ;-)).

IMG_7403

Slackline är svårt och roligt. Det ger både bra balansträning och även styrketräning för benen. Perfekt för mig som har lite dåliga knän som behöver både balans- och styrketräning. Det blir en riktigt skön timme för mig själv med slacklineövning, utan att någon tittar på eller skrattar åt mig. En och annan granne kanske såg, det bjuder jag på och hoppas att de någon gång kommer ut och övar balans på lina med mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: