# 61 – Alternativt fredagsmys med pyssel och äventyr

Dagens äventyr: Fredagsmys med matlagning och äventyrsstationer
Deltagare: Jag och mina tre barn + våra äventyrliga norska vänner med två barn + grannfamiljen som kom över på före-middagen-vin
Tid: Eftermiddag och kväll

Vi har många äventyrliga vänner. Ett par av dem är från Norge till Lidingö inflyttade Therese och Jan-Ola. De gillar, precis som alla andra norrmän jag har träffat, att vara ute i naturen. Så när de bjuder på fredagsmiddag så är det en uteaktivitet.

IMG_7463

Vin och tillbehör serveras i en skogsglänta vid en rejäl eld. Ytterligare en familj gör oss sällskap och tar ett glas vin med oss i skogen innan de går hem till sin egen spis. Middagens ingredienser är förberedda och var och en gör sitt eget fiskpaket som grillas i elden. Barnen har en mängd äventyrliga saker att göra under tiden som maten blir klar, de målar med vattenfärger på drivved, de går slackline och de övar med diabolos som är en sorts jonglering med pinnar och ett snöre. Till efterrätt grillar vi banan fylld med choklad och marshmallow. Och några extra marshmallows på det.

IMG_7419IMG_7423IMG_7444IMG_7443

Mysigt, harmoniskt, i naturen och aktiviteter för barn och vuxna tillsammans. Tacomiddag och filmkväll i all sin ära men detta ger en annan dimension till fredagsmyset. Att våra kläder konstant luktar lägereld numera får vi på köpet.

IMG_7440IMG_7442

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: