# 62 – Skattjakt på lördagsgodis och annat äventyrligt

IMG_7529

Dagens äventyr: Skattjakt, lördagsgodis, Cykelutflykt, lägereld, Akvarellmålning
Deltagare: Jag och mina 3 barn
Tid: Ca 4 timmar

Det är lätt att hitta på äventyr en solig lördag hemma ensam med tre barn medan maken åker skidor i Schweiz.  Barnen får bestämma och deras val faller på skattjakt med lördagsgodiset som skatten. Min tanke är att barnen ska rita varsin skattkarta och gömma varsin godispåse som någon av syskonen sen ska leta efter. Deras plan är att den äldste ska gömma alla godispåsarna och markera koordinaterna med mobiltelefonen, sms:a positionen till de andra som sedan ska leta. Det blir till slut en kombination av våra idéer och en rolig skattjakt där alla deltar. I skatten finns fyra (mamma ska oxå ha!) godispåsar från Ekorrens Ekologiska. Förvisso säkert lika mycket socker som i ”vanligt” godis, men det känns som om de i alla fall har lite bättre ingredienser i godiset, ekologiskt oraffinerat rörsocker och inget konserveringsmedel eller bekämpningsmedel.

IMG_7490IMG_7494IMG_7496IMG_7499

Efter skattjakten cyklar vi ut till vårt favoritställe vid Bäverkojan. Jag har med mig vattenfärger, akvarellpennor, akvarellblock, papper och underlägg. Barnen kryper in i vindskyddet för att komma undan från vinden som tilltagit en hel del. I vindskyddet ligger de på mage och målar fåglar och frukter och äter chokladbollar. Frukt för att Oliver var sugen på äpple och fåglar för att ett av underläggen jag tog med hade bilder på svenska fåglar. Astrid har dessutom lärt sig om talloxen på sitt Knopp och Knytt och vill försöka rita en till mig.

IMG_7492IMG_7523

Barnen är så inne i sitt målande att jag får en stund att läsa min bok på vindskyddets trappa. Magiskt. Vi grillar några marshmallows på eftervärmen av brasan och vänder hemåt efter några timmars skönt häng i skogen. På vägen hem hittar vi några trädgungor vid sidan av cykelvägen. Där blir vi kvar så länge att vi börjar frysa i aprilkvällen. Åter hemma luktar hela hallen lägereld. Igen. Alla lär somna lätt och sova gott i natt. Imorgon är det dags för ett nytt äventyr, ett blött äventyr tror jag att det blir.

IMG_7525IMG_7537

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: