# 64 – Äventyr i Uppsala

Dagens äventyr: Citytrailrun i Uppsala
Deltagare: Jag
Tid: Cirka en timme

Måndag idag. En dag som startade med att vi alla försov oss. Barnen samarbetade som tur var och kom snabbt iväg till skolan. Jag drog på mig springvänliga kläder, packade en liten ryggsäck och tog tåget till Uppsala. Springvänliga därför att om jag sprang de 3 kilometrarna från tåget till föreläsningen så skulle jag troligen komma i tid ändå, även om det var med andan i halsen.

Äventyrsplanen för idag var att testa Military Training i Uppsala efter dagens föreläsningar. Men föräldramöte på hemmaplan och en hel del annat som behöver fixas fick mig att skjuta på de planerna. Istället googlar jag på Äventyr + Uppsala för att hitta något jag kan göra och ändå hinna hem i tid. Det är intressant att läsa om vad olika städer, föreningar, skolor etc. definierar som äventyr och det är inte alltid som jag håller med om att det som listas under ”Äventyrliga saker att göra” är något som jag tycker är ett äventyr för mig.

Idag hittar min sökning en lista som jag utgår från i mina äventyrsplaner. Valet faller på Biotopia, ett museum med fokus på Upplands natur, naturfotografin och utställningar med naturkoppling.

För att hinna, för att jag är klädd för det redan och för att det är skönt så springer jag dit i ösregnet. En liten detalj bara, de har stängt på måndagar… Det hade det ju varit lätt att kolla på deras hemsida. Samtidigt så blir jag inte jättebesviken, det kändes inte riktigt som ett äventyr för mig att besöka museet även om det lät intressant. Möjligen hade det varit mer ett äventyr om barnen hade varit med.

Istället för museum fortsätter jag min löpning och gör dagens äventyr till en city trailrun där jag utforskar Uppsala till fots. Blöt av regnet är jag redan och tiden har jag ju redan satt av – mitt tåg går hem först om en dryg timme. Lyssnar samtidigt på en Pod från Husky där Årets Kvinnliga Äventyrare Christine Hägglund berättar om sitt äventyr då hon sprang hela den svenska fjällkedjan. Inspirerade och just nu ganska avlägset tänker jag när jag springer på kullerstenar och kryssar mellan eftermiddagsshopparna. Uppför trappor, runt slottet, lite vilse en stund och till sist mot stationen och tåget mot Stockholm.

20140407-155409.jpg

20140407-155421.jpg

20140407-155426.jpg

20140407-155449.jpg

20140407-155458.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: