# 65 – I ösregn testar vi regnkläder

Dagens äventyr: Vandring + vindskyddsfika i ösregn
Deltagare: Jag och Astrid 3 år
Tid: Knappt två timmar

Jag köpte ett par regnbyxor på Haglöfs idag. Det blev ett par Gram Pants och jag skäms nästan att säga att det är de första riktiga regnbyxor jag äger. De jag haft sedan tidigare är ett par Helly Hansen som sett väldigt mycket bättre stunder, knappast var vattentäta ens från början och dessutom har rejäla hål från när jag åkte kana ner för Björlings glaciär på väg ner från Kebnekaise för mer än 12 år sedan.

Äventyrsplanen för idag var att testa regnkläder inför sommarens äventyr. Och att testa att gå med Astrid i bärstol ett par timmar. Vi ska åka på en 3-4 veckor lång roadtrip runt Sverige i sommar och göra många äventyr tillsammans hela familjen, fjällvandra, cykla, paddla, fiska och mycket annat. Jag gissar att sönerna på 7 och 9 år kommer att orka gå bra mycket lägre än lilla Astrid så vi kommer, trots att hon är fyra år i sommar, att ta med bärstol till henne.

IMG_7678Väderleksrapporten lovade regn hela dagen, men vid lunchtid regnade det inte och jag oroade mig lite för att vårt regnklädestest skulle brinna inne. Lite galet men roligt att önska sig regn! Framåt kvällen började det som tur var regna kraftigt så vi fortskred med våra planer. Packade bärstolen med varm choklad, te, en chokladkaka, vatten, sittunderlag, karta och lite extra kläder.

 

IMG_7680IMG_7686Vi körde storebröderna till sin gymnastikträning, lämnade bilen till maken som är deras tränare och vandrade iväg. Min rörliga packning vägde nog minst 20 kg med både fika, extra kläder och barn. Visionen var att gå hela vägen hem (drygt 10 kilometer) men vi bestämde att vi skulle vara nöjda bara vi kom ut i spöregnet. Vi gick några kilometer, sjöng sånger och lekte i vattenpölar. Sen stannade vi vid ett vindskydd och fikade. Regnkläderna verkade hålla tätt och vi var fortfarande varma så vi gick vidare en bit till efter varm choklad och kaloripåfylling. Astrid som satt på min rygg mest hela tiden och inte rörde sig lika mycket som mig började frysa efter en dryg timme och ville hem. På vardagsäventyr har vi ofta mobiltäckning och det är lätt att ta sig till civilisationen igen så vi kollade busstider via SLs app och insåg att det skulle ta lika lång tid att gå till bussen och åka hem som att gå tillbaka till resten av familjens gymnastikträning. Så vi vände och gick tillbaka in i värmen. Det blev nästan två timmar ute i skogen inklusive ett fikastopp. Betyget till Haglöfs kläderna var i topp. Även Astrid var torr ”trots” att hon bara hade en enklare skaloverall med runt 3000 i vattenpelare. Jag letar ändå  bättre regnkläder till henne, som helst inte är i galon och gärna kostar under 1000-lappen. Men det verkar vara svårt att hitta. Tips någon?

Det var lite blött i skogen:
IMG_7690

Bra med en professionell kartläsare på ryggen:
IMG_7693

Fint vindskydd att fika i:
IMG_7696IMG_7697

Såhär glada är vi i regnet:
IMG_7712

Och ännu gladare är Astrid när vi kommit in igen 😉
IMG_7714

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: