# 66 – Team Haglöfs Silva orienterar oss rätt

20140409-224040.jpg

Tack Fredrik Hjorth för lånet av bilden! Jag var själv så upptagen med att läsa kartan att jag inte fick till några bilder alls från skogen ;)!

Dagens äventyr: Orientering med Haglöfs Adventure Academy
Deltagare: Alla på HAA + ProjektledarFredrik + Calle från Haglöfs + vår lärare Björn från Haglöfs Silva
Tid: Hela kvällen

20140409-224024.jpg

I kväll var det dags för utbildningsträff med härliga gänget från Haglöfs Adventure Academy. Temat för kvällen var orientering. Kvällens lärare var ingen mindre än Björn Rydvall från Multisportlaget Team Haglöfs Silva. Vi började med en praktisk övning där vi fick orientera med en vanlig orienteringskarta och öva att ta ut kompassriktning och springa efter den. Jag som knappt har orienterat sedan skolan (vilket var väldigt länge sedan) såg fram emot övningen med skräckblandad förtjusning. Någonstans har jag för mig att jag är bra på att orientera. Men samtidigt har jag ofta fått höra att jag inte kan läsa karta och inte har något lokalsinne… Så nu var det upp till bevis, hade jag koll eller skulle jag kollra bort mig själv i skogen kring Hellasgården?

Efter en galet rolig timma i skogen där jag, tro det eller ej, hittade flera kontroller ganska lätt, följde en genomgång om orientering och om vad multisport eller adventure racing innebär. Vi fick med oss många bra insikter, den jag gillade bäst var denna:20140409-224032.jpg

Hela härliga gänget från HAA:
20140409-224045.jpg

Avslutningsvis gjorde vi några praktiska övingar med utgångspunkt i fyra olika kartor. Roligt det också och jag är superinspirerad till att orientera mer. Redan imorgon tänker jag ge mig ut igen, då på orienteringskurs för nybörjare. För de födda 2004 och äldre 😉 Äldste sonen går orienteringskurs och jag tänkte hänga med. På lördag är det redan dags för hans och min första tävling. Orientering verkar vara en sport som kostar lite, sker ute i naturen, ger bra träning och har inslag av äventyr. Helt i min smak.

20140409-224107.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: