# 70 – Vi drar till fjällen en tidig morgon

Dagens äventyr: Skidåkning
Deltagare: Min fina familj
Tid: Halva natten och hela dagen

Påsklov denna vecka och för oss är det tradition att åka till Funäsfjällen. Vi har hyrt en stuga i Ljusnedals stugby, nära hotell Gyllene Bocken som min morfar Sven Arnell byggde och drev en gång för länge sedan och där min mamma växte upp. Det känns bra att mina barn får uppleva lite samma fjällmiljö som jag fick när jag var liten.

Vi startade resan redan klockan 04 från Stockholm. Av många skäl. Det är nästan ingen trafik så dags, barnen sover minst halva vägen och framförallt – vi får nästan en hel skiddag extra. Frukost och snacks är förberett och äts i bilen när alla vaknat någongång efter Hudiksvall. Vi var framme vid stugan vid 11 och stod i skidbacken före lunch.

Mina barn tycker inte att dagens aktivitet borde räknas som ett äventyr. Vi åker skidor ofta och kör nästan alltid till fjällen på natten. Men vi räknar det ändå som ett äventyr, kanske inspirerar det någon att åka från Stockholm med bil till fjällen och på samma dag åka skidor nästan en hel dag istället för att köra med vakna barn och mycket trafik…!

Vi fick en fin dag i backen, försökte oss på att göra en selfie i liften, inte lätt med en vuxen och tre barn i stolen. Lite knas hannvi med oxå, som att åka baklänges i knappliften och kasta snö på mamma. Skidåkningen följdes av bastu, snörullning och brasmys i stugan.

20140413-180812.jpg

20140413-180825.jpg

20140413-180838.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: