# 78 – Fjällfisk vid hemmasjön

IMG_8246
Dagens äventyr: Laga lunch på trangiakök och öppen eld
Deltagare: Min familj
Tid: Några timmar

Äventyret idag hade kunnat vara att bestiga tvättberget som kommer som ett brev på posten efter våra familjeäventyr. Hela hallen är full av skidkläder, underställ, lakan, stumpor, 5 skidhjälmar, 10 par skidor, 10 par pjäxor, massor av stavar huller om buller etc. etc. Dessutom är hälften blött då vi packade in oss i bilen vid 19-tiden igår blöta efter en dag med isfiske, skoterkörning och andra roliga äventyr.

Men vi lämnar kaoset för en stund och drar ut på ett nytt familjeäventyr. Fisken vi fångade igår behöver ätas och Stockholm bjuder på en strålande vacker sista påskdag. Så vi passar på att cykla ut till vårt närliggande vindskydd och laga lunch. Det var inte bara vi som äventyrslunchade där, men det var bara vi som grillade egenfångad fjällfisk.

Recept:
Rensa fisken (det gjorde vi igår kväll), salta och peppra. Rulla in i folie.
Lägg fisken på grillgaller eller direkt i glöden.
Grilla till färdig, det tar max 10 minuter

Sås:
Grädde, salt och gräslök. Koka upp. Vill du ha en lyxigare variant så häll i en skvätt vitt vin.

Servera med kokt potatis och kanske några grillade majskolvar.

IMG_8233  IMG_8240 IMG_8243 IMG_8245  IMG_8247

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s