# 82 – Vallgraven runt med kajak i Göteborg

20140425-191039.jpg

20140425-191052.jpg

Dagens äventyr: Paddla kajak i Göteborg
Deltagare: Jag själv
Tid: Knappt 2 timmar

Min dag började med en löptur i soluppgång i Borås. Inte för att jag egentligen tänkt morgonträna utan för att morgonljuset sken in genom de tunna gardinerna på hotellrummet. Så jag får tacka Comfort Hotell för att de gav mig möjlighet till en skön start på dagen när de glömde installera mörkläggningsgardiner på mitt rum.

Huvudsyftet med min Boråsvistelse var att hålla en halvdag med seminarium och workshop för chefer inom Borås Stad. Efter en lyckad förmiddag med inspirerade ledare i Borås tog jag tåget till Göteborg för att träffa ett par fd kollegor från speditionsbranschen. Jag hade ett par timmar i Göteborg innan mitt möte med dem så dagens äventyr fick blir ett västkustäventyr på vatten.

Point 65 ligger i hamnen Lilla Bommen alldeles vid Centralstationen. Jag ringde dem redan igår för att se om de öppnat kajakuthyrningen för säsongen. De hade de och jag blev säsongens första kund.

Den supertrevliga personalen rekommenderade mig att paddla en lite mindre kajak, en Crunch, som skulle vara snabb men också lite mindre stabil är deras större vanliga uthyrningskajaker. Så efter att ha fått hjälp med att justera fotbladen gav jag mig iväg ut från Lilla Bommens hamn. Äventyr för mig får gärna vara förknippade med lite magpirr och spänning. Detta äventyr bjöd initialt på lite mer än bara lite pirr när jag paddlade ut i Göta Älv bland stora båtar, kranar och annat som fick mig att känna mig väldigt liten i kajaken. Det blev strax lugnare när jag vek av in i Vallgraven där jag fick en lugn och skön timme med paddling i centrala Göteborg. Och eftersom jag var i Göteborg var det också många goa göteborgare som pratade med mig längs turen när de satt på kajerna och åt glass i finvädret.

Tillbaka på Point 65 fick jag återigen superservice och hjälp både att komma ur kajaken, lyfta upp den och sen fick jag tips på hur jag ska undvika blåsor på tummen nästa gång. Håll inte så krampaktigt hårt i paddeln, var svaret. Men jag var ju rädd ju 😉

En snabb dusch och ett nytt ombyte och jag var redo för Afterworköl (afterpaddlingsöl!) på Centralstationen. Nu sitter jag på X2000 mot Stockholm och ser hur vårt fina land passerar förbi utanför tågfönstret. Undrar var och vad mitt äventyr ska bli imorgon?

20140425-191013.jpg20140425-191019.jpg20140425-191046.jpg20140425-191025.jpg

Ett svar till “# 82 – Vallgraven runt med kajak i Göteborg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: