# 86 – Lidingö Challenge etapp ett

IMG_8520IMG_8537
Dagens äventyr: Springa orienteringsbanan Lidingö Challenge
Deltagare: Jag och skogens invånare
Tid: Hm, vill jag skriva det…? Kring 1,5 timme totalt

Idag är det premiär för Lidingö Challenge, en orienteringsutmaning som IFK Lidingö SOK arrangerar. Arrangemanget består 8 stycken etapper med ”enkel orientering – tuff terränglöpning” och går av stapeln mellan idag och den 5 oktober 2014. Arrangemanget är i huvudsak förlagt på vardagskvällar och det verkar på beskrivningen som att det är ett enkelt koncept som syftar till att fler ska hitta till orienteringssporten. Jag såg reklam för arrangemanget för flera veckor sedan och nappade på att bli en av de 100 första som anmälde sig för att få en Silva Tumkompass. Så jag ställde ett alarm på telefonen när anmälan öppnade och hoppas att jag blev en av de 100 första.

Ikväll är det alltså dags för första etappen på Grönsta. Men sedan jag anmälde mig så har jag blivit både dubbel och trippelbokad på annat. Yngsta dottern fyller år, det är föräldramöte i äldsta sonens klass inför fyran i höst, vi får middagsgäster till födelsedagsbarnet och bägge söner har gymnastikträning kl 18-20. Dessutom så är jag ensam hemma med barnen eftersom maken arbetar i Paris denna vecka (lyckost!). Så att jag ska kunna springa orienteringstävling ikväll känns som om det ligger väldigt långt ner på prioriteringslistan…

IMG_8518
Men jag hittar en lösning ändå. Lidingö Challenge har skickat ut en stor orienteringskarta över alla etapper till samtliga hushåll på Lidingö. Dessutom är samtliga kontroller utmärkta med en stav under hela utmaningens tid. Så jag klipper ut den delen av kartan som är kvällens första etapp, tar på mig löpkläder och tar med mig kompassen ut i skogen på dagen istället för när alla andra ska springa ikväll. Jag tror dessutom att jag fick bättre väder än vad det ser ut att vara nu på eftermiddagen.

IMG_8523IMG_8525Bansträckningen är 5 km lång och det stämmer att det är lätt orientering. Och  tuff terränglöpning blir det definitivt om man gör som jag och försöker springa på kompassriktning. Sist vi sågs med Haglöfs Adventure Academy hade vi navigeringsövning med Haglöfs Silva Multisport Team och övade just på att ta ut kompassriktning. Så min utmaning idag blir att försöka springa hela etapp ett på Lidingö Challenge på kompassriktning. Det går faktiskt riktig bra och jag är ganska stolt över min orienteringsförmåga som knappt tränats något sedan skolan! På ett par ställen kom jag lite för långt åt ett eller annat håll. Men då är det skönt att orienteringen är inom en tätort som Lidingö där det inte är långt till närmaste stora stig eller bostadsområde som blir en markör för felnavigering…

IMG_8527IMG_8531
Jag kommer definitivt försöka vara med vid det riktiga tillfället nästa gång den 6 maj då etapp två går av stapeln i Yttringe/Södergarn. Hänger du med och utmanar mig?

IMG_8532IMG_8533IMG_8535IMG_8536

Ett svar till “# 86 – Lidingö Challenge etapp ett”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: