# 87 – Kajak i hemmavatten

IMG_8580

Dagens äventyr: Paddla kajak i Kyrkviken på Lidingö
Deltagare: Jag
Tid: 2 timmar

Tidigt imorse fick jag sms från en kompis som bor nära vattnet i Gåshaga på Lidingö: Är det du som paddlar förbi i morgonsolen? Det ser underbart ut. Det var inte jag. Jag och alla tre barnen låg fortfarande i sängen och drog oss – och började få bråttom för att hinna till skolan och dagmamman. Mina äventyrsplaner för dagen var dessutom något diffusa, jag hade tänkt kliva upp tidigt och meditera i skogen utanför vår terass men min inre väckarklocka ville inte samma sak som mina planer tidigt imorse.

Men vilken bra idé, att paddla! Jag messar snabbt en kompis vars kajak jag fick låna en del förra paddelsäsongen. Självklart fick jag låna den, han tyckte dessutom att det var bra att jag tog ut den för att testa sjödugligheten efter vintern… Strax efter åtta är alla barn lämnade och jag packar en liten vattentät påse med ombyte och ett äpple och drar iväg mot vattnet.

IMG_8583
Vattnet var alldeles stilla. Inte en krusning på havet. Och knappt några båtar ute heller. Jag såg två waxholmsbåtar och en finlandsfärja, men de passerar utanför både där jag går i och där jag paddlar så jag fick bara några härliga små vågor från dem in till mig.

IMG_8590

Jag höll mig nära stranden och paddlade in mot Kyrkviken. Vid Hustegaholm passade jag på att gå ur kajaken och reka inför sonens kommande klassresa till vilken jag tagit på mig att ordna några äventyr. Cykling, kanotpaddling och matlagning över öppen eld ska barnen får göra.

Knappt två timmar senare hade jag både fått en helt fantastisk naturupplevelse, ett bra träningspass och samtidigt gjort lite nytta inför klassresan. En bra start på dagen. Och så är jag riktigt nöjd med att ha fått till två paddlingar innan april månad är slut. Det bådar gott för kommande paddelsäsong.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: