# 90 – Säsongens sista topptur

20140503-170257.jpg

20140503-170236.jpg

20140503-170324.jpg

Dagens äventyr: Topptur i Ramundberget

Ramundberget stängde för säsongen förra helgen när de hade Afterski 1000 och säsongsavslutning. Men snön är så bra att de inte vill avsluta säsongen riktigt än, utan som en bonus kör de Fjällgårdsbanan hela första maj helgen. Min familj och stora delar av släkten som är uppe i Funäsdalen med anledning av kusin Olas fyrtioårsfest spenderar dagen i Ramundberget.

Barnen och maken köper liftkort och åker alpin skidåkning på förmiddagen. Kusiner mfl kör skoter uppe på fjället där snön fortfarande ligger tjock. Jag passar på att få lite egentid genom att göra säsongens (?) sista topptur. Det är riktigt lurigt vårväder. Ena sekunden nästan snöstorm och dålig sikt, nästan varmt och strålande sol. Jag gick upp till Restaurang Tusen som visade sig vara stängd. Tur att fler mötte upp där och ännu mer tur att vi packat kaffetermos, mackor och bullar. Efter fikat stack de liftkortsburna iväg och jag gick ensam mot toppen av Osthang. Målet med min tur var att se om det fanns någon fin snö i Grytan, ett offpiståk på Ramundbergets baksida. Det gjorde det, massor av kall orörd snö som hade blåst in i ravinerna. Ett fint sista åk på säsongen.

När hela gänget sen skulle hem fick vi uppleva dagens äventyr nummer två. En av hundarna i den andra bilen hade, under tiden vi var på fjället, startat varningsblinkers och larm. Det var så illa att batteriet laddade ur. Jakten på startkablar tog någon halvtimme men när vi hittat kablarna och kom tillbaka till bilen, hundarna och skotersläpet hade hunden låst bilen inifrån. Och nyckeln var kvar i bilen… Medan låssmeden rings in försöker vi få hunden att göra om samma bedrift med nu låsa upp. Det tar faktiskt bara en kvart innan det lyckas och bilen är öppen igen och låssmeden kan avbokas.

Lite senare än tänkt åker vi åter mot Ljusnedal för en stunds vila efter ännu en äventyrlig dag…

20140503-170248.jpg

20140503-170305.jpg

20140503-170313.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: