# 92 – Ny cykel och trangiamiddag

IMG_8821IMG_8773

Dagens äventyr: Prova nya cykeln (lillasyster), cykla MTB (storebror), laga middag på trangia (alla)
Deltagare: Jag + mina barn
Tid: Efter skolan t.o.m middag

Lillasyster Astrid fick en ny cykel på sin 4-års dag. Givetvis ska hon få följa med på äventyr med cykeln. Storebror vill cykla med lillasyster och hänger med på äventyret. Han passar dessutom på att låna mina cykelskor så att han kan öva att cykla med SPD (dvs att sitta fast med fötterna i pedalerna).

IMG_8795IMG_8796
Svårt att cykla med stödhjul på stig. Tramporna spinner bara. Ännu svårare när det blir stenigt. Och sen blir det en krasch. En av många…IMG_8798

Vi gör en tur i närområdet med cyklarna. Denna gång går jag då jag inte helt litar på lillasysterns förmåga att bromsa, svänga eller orka hela vägen dit och hem igen. Det visar sig vara ett klokt val då hon kraschar i backen flera gånger och inte riktigt orkar cykla själv på hemvägen. Vi har även packat trangiaköket och enklare middagsingredienser. På något sätt känns köpeköttbullar från Mamma Scan mer ok att laga om det sker ute i naturen. Hemma är det inte något som förekommer särskilt ofta hos oss så barnen blir glada att de slipper ”hemmagjord” mat…

IMG_8817

Storebror har en alldeles för stor cykel (min gamla 26″M), han väntar in sin födelsedag och hoppas på en ny i bättre storlek. Men i väntan på den har passar han på att låna hela min utrustning och har blivit riktigt duktig på att cykla med cykelskor. Jag bygger en lite bana till honom så att han får öva hopp och slalomkörning, något han klarar mer än väl godkänt.

IMG_8810

Middagen tillagar vi mellan skog och äng, inte långt ifrån fotbollsplan där mellansonen har träning. Och när vi nästan ätit upp kommer maken ditcyklandes på vägen från jobbet. En vanlig vardagskväll med en lite ovanlig touch. Eller, ovanlig och ovanlig. Oliver sa att det nog inte räknas som äventyr att laga middag på trangiaköket längre. För det gör vi så ofta numera mamma. Ljuv musik i mina öron.
IMG_8822

Ett svar till “# 92 – Ny cykel och trangiamiddag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: