# 98 – Äventyrskalas

IMG_8995IMG_9006
Dagens äventyr: 10-års kalas med MTB och grillning
Deltagare: Sonen Oliver 10 år + 8 av hans kompisar
Tid: 2 timmar

När jag för ett par veckor sedan frågade min son vad han ville ha för kalas på sin 10-års dag kom svaret blixtsnabbt. Ett cykelkalas där vi cyklar i skogen och lagar mat på trangiaköket. De flesta av hans kompisar som har kalas ordnar laserdome, bio eller bowlingkalas så jag säger självklart ja till hans idé.

Åtta barn på cyklar i varierande storlek kom hem till oss idag. Vi möttes upp utanför vårt hus och sa hejdå till föräldrarna. Först ut på agendan var – för dem som ville – att öva på att cykla i trappor. Vi har några korta trappor precis utanför vårt hus som passar utmärkt att träna i. T.o.m lillasyster cyklar i dem med sin cykel med stödhjul. Nästa övning var på en stor äng. Där cyklade vi slalom och hoppade över små stockar. Och de som ville cyklade över ett hopp i det som vintertid är pulkabacke. Kul och lärorikt för barnen att bli bättre på att hantera cykeln när det är lite stökigare terräng.

I nästa moment fick de öva på vad de lärt sig, när vi gav oss av ut i skogen på riktigt. På smala stigar, över små rötter och runt stenar. Alla klarade sig riktigt bra! Ute i skogen fanns maken som hade förberett en eld där vi grillade korv och drack festis.
IMG_8999IMG_9005

Till efterrätt blev det varm choklad och s’mores. Flera av barnen hade aldrig sett ett trangiakök förr och förundrades över att man kunde göra varm choklad på ett bärbart kök mitt i skogen. S’mores var också nytt för dem. En härligt kladdig ”kaka” med grillad marschmallow, choklad och mariekex.

IMG_9011IMG_9013

Strax innan kalaset var slut ville några cykla lite mer stig i närheten av vår grillplats. Ok sa jag. Det skulle jag strax få ångra. Efter en ganska lång stund kom halva gruppen tillbaka. De hade inte kunnat enas om vilken väg tillbaka som var den rätta och gruppen hade delat på sig. Så nu hade jag fyra bortcyklade barn i skogen och bara drygt 10 minuter kvar till föräldrarna skulle komma och hämta… Efter vad som kändes som en evighet och två utskickade sökpatruller kom de tillbaka. Skamsna och nog lite rädda också. Nästa äventyrskalas får vi lära dem lite mer om skogsvett och hitta vilse.

IMG_9008IMG_9021

Flera av barnen tackade och sa att det var det bästa kalaset de varit på. Gott betyg för äventyrskalas alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: