# 101 – Marcus Hellner coachar Haglöfs Adventure Academy

IMG_9112
Dagens äventyr: Backintervaller och mer
Deltagare: Alla HAA’are + Marcus Hellner
Tid: 4 timmar

Ikväll var det dags för träff med hela härliga gänget på Haglöfs Adventure Academy. Vi träffades först på Expeditionsresors kontor för en kortare genomgång av Ola Skinnarmo och Marcus Hellner. Sedan gav vi oss iväg mot Hagatoppen i Hagaparken, lastade med varsin ryggsäck om 15 kg för en stunds lågintensiv träning. Min barlast bestod av gamla böcker som skulle rensas ur bokhyllan, ett klätterrep och några flaskor vatten. Man tager vad man haver.
IMG_9109

Uppe på Hagatoppen gick Marcus Hellner igenom hans tänk kring fysträning och specifikt intervallträning. Målet med dagens övning var backintervaller. Vi joggade lätt nerför backen och en kortare runda runt tippen (Hagatoppen är en gammal soptipp från rivningen av Klarakvarteren på 1960-talet) för att sedan spurta en sträcka på platten innan löpningen uppför påbörjades. Vi körde sammanlagt tre vändor ner och upp. Många av Haglöfs Adventure Academy deltagarna är ultralöpare, vana att springa långt och länge, ofta i backig terräng. Så jag är väldigt nöjd över att jag höll bra tempo med dem även om jag fick gå en del i backen på slutet. Mina ben tog dock slut långt innan flåset så det får nog bli lite mer fokus på benträning – kanske i vår hemmabacke Ekholmsnäsbacken – framöver.

Efter en stunds återhämtning på toppen efter intervallerna var det dags för middag. Vi fick först en genomgång av olika köks- och bränsletyper. Bensin, fotogen, gas, t-sprit. Alla har sina för- och nackdelar och är bra vid olika tillfällen. En del behöver förvärmas, en del är svåra att få tag på, en del går inte att flyga med, en del är väldigt explosiva och andra kan vara farliga att använda inne i tältet.  Sämst av alla alternativ var det klassiska trangiaköket som inte var bra på något. Typiskt att det är ett sånt jag har…  IMG_9117 IMG_9116

Middagen bestod i Skinnarmo Pasta Carbonara och andra riktigt goda frystorkade rätter från Blå Band. Många kalorier i lätt förpackning. Gott är det också, långt ifrån den frystorkade maten som fanns för några år sedan. Nu återstår bara att se hur illa det blir med träningsvärken imorgon…!

Ett svar till “# 101 – Marcus Hellner coachar Haglöfs Adventure Academy”

 1. Hej!
  Grymt av dig att hålla tempot med ultralöparna.
  Mina klätter och segelben, skulle aldrig palla det.
  När det kommer till kök, så är det verkligen en djungel.
  Men jag har hittat två jag verkligen gillar.
  Mitt Triangakök i Rostfritt stål, med Primus gastillsats.
  Det är perfekt att laga mycket mat i och man inte skall vandra.
  Och är det så att man skall vandra eller befinna sig på berget i några dagar.
  Och därmed behöver spara in på vikt, har jag min Pocketrocket från msr, vikt 85 gram.

  Vilket kök skulle du föredra efter den genomgången du fick idag?
  Ha en bra dag.
  /Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: