# 103 – Kajak och fågelskådning

IMG_9135
Dagens äventyr: Paddla kajak

Vacker morgon, nästan vindstilla och sol. Jag lämnar barnen på skola och hos dagmamma och cyklar ner till Gåshaga några minuter hemifrån. Där ligger en kompis kajak som jag får låna när jag vill. Jag passar på så ofta jag kan. Idag vill jag ut en kort tur innan jag behöver engagera mig i dagens jobb. På vägen ut den lilla stranden där det är enkelt att lägga i kajaken rullar jag kajaken på en kajakvagn. Där möter jag en man som är ute och rastar sin Lapska Vallhund. Vi stannar och pratar livskvalitet, kajak, hund och hundträning. Det visar sig att han tränar eftersök med sin hund i olika typer av svår terräng och otillgängliga platser. Ett spännande och viktigt arbete som t.ex. organisationer som Missing People och internationella räddningsexpeditioner har nytta av.

Jag frågade om jag fick följa med någon dag på hans och hundens träningar. Jag lär mig gärna mer om hundträning och kan absolut tänka mig att sitta gömd i en soptunna och vara sökobjekt för en dag. Jag hoppas att han hör av sig!

Pratstunden blev ganska lång och jag bestämde mig för att bara paddla en kort bit. Men när jag väl är ute på vattnet är det så skönt att glida fram ljudlöst att jag ändå stannade ute över en timme. Jag paddlade in i och runt Ekholmsnässjön, där inga motorbåtar kan komma in, och såg många fina fåglar. Jag försökte hålla mig på avstånd då jag tror att många ruvade på ägg i vassen. Vackert och meditativt.

Gåshagas lägenhetshus speglar sig i vattnet:
IMG_9126IMG_9130

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: