# 105 – Genrep inför sommaräventyr del 2

Primus H6IMG_9230
Dagens äventyr: Vakna i tältet, elda, fiska, paddla kanot, bada och cykla

Dag två på på vårt genrep inför sommaräventyrsresan vaknar vi i tältet ganska tidigt. Natten var kall för Thomas som valde den tunna sommarsovsäcken framför hans tjocka vintersäck i dun. Annars fungerade tältet (Primus H6) över förväntan. Det är STORT. Två ”sovrum” där minst tre personer kan sova i varje del. Och en väldigt stor mittdel med golv där packning får gott om plats. Där kan vi lätt sitta och äta och umgås ”inomhus” om det blir dåligt väder. Det är ståhöjd även för 189 cm långa Thomas, så vi behöver inte krypa omkring inne. Lite väl stort i tak tycker jag som egentligen gillar små och lätta prylar. 10 kg väger detta jättetält. Inte så mycket med tanke på hur många som får plats att sova i det.

IMG_9234
Vi äter grötfrukost, dricker te och börjar samla ihop våra prylar. Äldste sonen har strövarträff med kanotpaddling idag och de ska samlas vid Hustegaholm där vi har tältat. Han åt snabbt upp sin mat för att hinna fiska lite innan han ska iväg med kanoten. Lyckan är total när han drar upp en 3,5 kgs gädda!
IMG_9239
IMG_9246IMG_9253

När vi ätit frukost kommer ett stort gäng ledare från Friluftsfrämjandet ner till stranden. De har familjeäventyrsdag för blivande strövarbarn och föräldrar vid Hustegaholm idag. Så när äldste sonen paddlat iväg med sin strövargrupp finns det massor av äventyr på stranden för mig och Astrid att vara med på. Jag passar även på att prata MTB cykelgrupper med Friluftsfrämjandets ledare. Det vore roligt att starta en grupp för barn/ungdomar på Lidingö och det verkar som om vi kommer få till det inom kort.

Jag och Astrid lånar en kanot och paddlar en väldigt kort tur. Hon har svårt att sitta still och vill gärna hjälpa till med paddeln. Något som knappast hjälper oss framåt…
IMG_9257

 

Gäddmiddag hemma i lägenheten:
IMG_9259

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: