# 112 – Våtdräktsprovning i Brunnsviken

IMG_9632IMG_9638
Dagens äventyr: Prova våtdräkt i Brunnsviken
Deltagare: Hela familjen
Tid: 1-2 timmar

Strövarlägret avslutades på förmiddagen med morgonbad, pyssel av överlevnadsarmband, ta ner tipitältet, packa ihop och matcha rätt sovsäck och prylar med rätt barn och kramas hejdå till alla strövarbarnen.

Trots att jag knappt sovit en blund – barnet närmast mig i tältet snurrade som en helikopter och det kändes som hela havet stormar på mitt liggunderlag – så har jag lite energi för ytterligare en aktivitet innan morsdagsmiddag. Idag har Stockholm Swimrun och Wolff Wear provsimning av våtdräkter från Orca, Head och Zone3 inför kommande swimrun tävlingar. Jag är inte så mycket för att tävla, men simmar gärna i öppet vatten som motionsform. Och eftersom jag är en riktig fryslort så vill jag gärna simma med våtdräkt… Även min make gillar att simma och har ett förflutet som undervattensrugbyspelare (!). Han hänger med på dagens äventyr och provar våtdräkter han också. Även barnen följer med, det är sommarhett ute och de vill också bada.

IMG_9631
Thomas hittar en våtdräkt i sin storlek ganska fort och kommer i vattnet. Han simmar även framför kameran då de behöver några bilder inför kommande marknadsföring av sporten. Jag däremot har lite större utmaning att hitta en våtdräkt som passar mig. De är antingen för små/korta eller för stora. Det slutar med att jag provar en lite för stor våtdräkt. Den är lätt att komma i och känns helt ok, men i vattnet känns den för stor då det forsar in Brunnsviksvatten i den…

IMG_9630Thomas flyter som en kork!
Jag får iallafall prova att känna hur det känns att simma i en hel våtdräkt som är avsedd för simning. Barnen och jag avslutar äventyret med att simma ut till en boj och tillbaka. När Lucas simmat till bojen och sen inte orkar simma tillbaka får jag bevis på varför jag behöver en våtdräkt – det är hur lätt som helst att simma tillbaka med honom på ryggen med hjälp av den extra flytkraft jag får i våtdräkten. Så nu vet jag vad jag ska investera 2000 kronor i…
IMG_9636Lite grumligt här… Men det är nog mest pollen.

Ett svar till “# 112 – Våtdräktsprovning i Brunnsviken”

  1. Gillar! Första ggn jag använde våtdräkt var ca 1971 då jag tog ”dykcert” i solleftetrakten (jag var intendent på trängregementet T 3 i Sollefteå). Certet bestod i att dyka ner i en insjö till ca 10-15 m och ta upp en näve lera! Inga skor o inga handskar (yllevantar!) och vattnet var svinkallt! Men jag blev ”godkänd”! (-:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: