# 114 – Kajakprovarkväll

IMG_9756IMG_9759
Dagens äventyr: Prova kajak
Deltagare: Ca 20 personer + kajakförsäljare + ledare från Friluftsfrämjandet Norrviken
Tid: 18-21 (+ cyklingen dit och hem, ca 5 mil totalt)

Friluftsfrämjandet Norrviken anordnar varje år en kajakprovarkväll – så att kajakspekulanter ska få prova på så många kajaker som möjligt vid samma tillfälle. Jag är definitivt i kajakköpartagen, så jag cyklade så klart dit för att vara med. Det har blivit kallt i Stockholm och i kväll blåste det rejält. Cykelturen blev en kylig tur med mycket motvind som inte blev bättre av att jag cyklade fel massor av gånger och hade jag haft en GPS igång hade mitt spår gått i zick-zack. Väl framme möttes jag av ledare från Friluftsfrämjandet och fyra kajakleverantörer som hade tagit med sig många olika kajaker.

IMG_9771IMG_9775
Jag hade redan innan läst in mig på ett par av dem och visste vad jag var ute efter. Så när jag paddlade ”min” kajak först så var jag fast – en Necky Eliza vill jag ha. Det är en tjejkajak som är lite mindre och nättare än många andra kajakar. Jag kände mig trygg i den trots lite stökigt vatten och tidvis hård vind. Den satt som ett andra skin på mig och det kändes som om jag och kajaken var ”ett”. Dessutom finns den i rosa! Men den kajak de hade för provpaddling var i glasfiber. Jag hade nog egentligen tänkt att jag skulle köpa en plastkajak som är lite tåligare (när barnen vill låna) och ganska mycket billigare. Just denna modell finns i plast, men är svår att få tag på pga leveransproblem. Och dessutom är det inte riktigt samma kajak, den är både kortare och bredare, har roder istället för skedda och beter sig sannolikt inte lika härligt i vattnet som den känsla jag fick med glasfiberbåten.

Jag provade såklart flera andra kajaker. Både i plast och i glasfiber. Stora och lite mindre. Långturskajaker med mycket packvolym och kajaker som liknade Elizan med mindre utrymme. En del av dem kändes helt ok och andra kändes på tok för stora för mig och blev svårpaddlade. När jag provat fyra kajaker provade jag Eliza igen. Den kändes fortfarande lika bra. En av de andra jag fastnade för var en Scorpio som Kajak & Uteliv på Gräddö hade med sig. Den var nästan lika smidig som Elizan och dessutom i polyeten (rotationsgjuten plast). Kanske det får bli ett äventyr till Gräddö och prova den kajaken igen…

IMG_9761IMG_9765
Belöningen för att cykla t/r Lidingö-Sollentuna var en härlig solnedgång på vägen hem:
IMG_9778

Ett svar till “# 114 – Kajakprovarkväll”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: