# 116 – Gökotta och familje-MTB

Kristihimmelsfärdsdagen idag startade med Gökotta i Bodals Kyrka. Min härliga väninna Anna är präst där och idag hade de traditionsenligt Gökotta med Brassensamble. Det var ett riktigt äventyr för mig att vara med på en gudstjänst, om min äventyrsdefinition är att göra någonting utanför min ”box”, som gärna har en frilufts- eller utomhusdimension, så räknas definitivt utomhusgudstjänst in. Anna reflekterade klokt om livets paradoxer och om hur himmel och jord, dag och natt hänger ihop. Efteråt fanns det kyrkkaffe i varm gemenskap. För mig som sällan eller aldrig besöker en kyrka var det en intressant och lärorik upplevelse med flera nya bekantskaper.

Image

 

I händelse av att en gudstjänst inte känns äventyrligt nog så hängde jag och ett av mina barn och ett kompisbarn med på en MTB familjecykling på eftermiddagen. Vi var sex vuxna och några fler barn som samlades vid Långängens gård för att cykla delar av MTB-slingan. Vi började turen med att mecka med min sons växlar. De har kärvat länge och jag har inte riktigt orkat fixa dem. Trots att jag tjatar på andra föräldrar att hålla deras barns cyklar i gott skick så verkar jag inte riktigt göra det själv. Skomarkarens barn, eller? Micke som dragit ihop turen har koll på cykelmek och fixar dem på några minuter. Bara några meters cykling senare är det dags för nästa mekstopp. En vuxencykel har fått punka och vi stannar för att byta slang. Micke passar på att visa barnen (och oss vuxna!) smarta knep för snabba byten ute i skogen. Det är nog en av mina stora bryderier, att få cykelhaveri ute i skogen och behöva försöka meka själv. Byta slang klarar jag nog, om än med viss tvekan på bakhjulet med skivbroms och växlar. Men kedjebrott eller växelhaveri skulle kräva att jag gick tillbaka…

Image
Barnen var mellan 7 och 12 år och alla cyklade otroligt bra i skogen. Lucas skrattade så han tjöt när vi körde genom en ganska lång ”raksträcka” med berg-och-dalbanekänsla och många rötter och stenar. Efter en knapp timmes cykling stannade vi för fika på en äng och pratade mer cykling. Alla barn verkade lyckliga och ville gärna cykla mer. Jag och mina barn avvek efter fikat – vi ville sluta när det var som roligast. De andra körde vidare i spåret och några cyklade hela slingan runt. Bra kört alla barn och vuxna! Det här gör vi gärna igen.

Image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: