# 119 – Stigcykling

20140601-192951.jpgIMG_0023
Dag tre på Scandinavian Outdoor Games bjöd på strålande sol och mer än ett äventyr. Vi började dagen med frukost på trangia och tältfix inför hemresan. Vårt stora Primus H6 är riktigt lätt att både resa och ta ner, det känns bra inför kommande äventyrsresa i sommar.

IMG_0043
Efter frukost lämnade vi barnen på festivalområdet och drog iväg på stigcyklingsclinic för tjejer med Kristin Svensson. Vi fick 1,5 timmes härlig cykling både uppför och nerför fina stigar kring Lugnet i Falun med lagom stora utmaningar att öva på. Riktigt kul med en MTB grupp med bara tjejer – jag tycker att det ofta blir en mer tillåtande och peppande stämning när det är mer tjejer än killar. Och så blir det mycket snack i skogen också!

Sista dagen på festivalen passade jag på att prova några cyklar. Jag cyklar på en Scott Contessa Scale 710 som jag köpte i höstas när jag insåg att min 15 år gamla Scott Expert Racing nog skulle kosta mer att renovera än vad den var värd. Framdämparen var helt slut på den och cykeln höll helt enkelt inte måttet längre. Jag velade länge vad jag skulle köpa och till slut blev det en tjej-MTB, även denna gång från Scott. Jag suktade efter en fulldämpad cykel men valde en hardtail av flera skäl, de är billigare, kräver mindre underhåll och så tänkte jag att bara att få ny dämpare skulle göra stor skillnad. Men nu när jag cyklat en del på den så ångrar jag lite att jag inte satsade på en cykel med dämpning både fram och bak. Scott representerades på mässan av Cykel och Fjällspecialisten och de hjälpte mig med att testköra en ny Scott favorit – en Scott Spark 730. Karbonram och fulldämpad. Och dyr… Men drömma kan man ju alltid!

20140601-193014.jpg

Resten av dagen körde vi mer longboard, åkte zipline (linbana uppspänd mellan två träd), barnen var med på trampoline clinic (konsten att göra tricks på studsmatta) med Unitwins (Martin & Josef som är Sverigekända för sin enhjulingscykling) och vi kollade på de som sprang Icebug trail run (ett trailrunlopp sponsrat av svenska skotillverkaren Icebug). Jag pratade mer med Naturkompaniet och fick mer gott kokkaffe av dem. Och passade på att fota deras äventyrstavla med tips från alla festivaldeltagare om roliga saker att göra i Falunområdet och utanför:

IMG_0082
Scandinavian Outdoor Games var ett fantastiskt kul helgäventyr, både för barn och mammor, som vi gärna gör om nästa år.

20140601-193003.jpg

3 svar till “# 119 – Stigcykling”

  1. Gillar! Men: ”stigcyklingsclinic, trampoline clinic, Unitwins , Icebug Trail” ! Besynnerliga benämningar! Och vad betyder dom?

  2. Fantastiskt givande dagar har vi också haft i Falun. Har dock fokuserat på allt annat än MTB, känns som att jag skulle ha velat haft en helg med bara det. Nöjd med det vi valde, utbudet var så brett och bra. Är jätteglad för dina fina beskrivningar om det jag missade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: