# 128 – MTB längs Upplandsleden med proffsäventyrare

IMG_0300
Dagens äventyr: Cykla i Lunsen och längs med Upplandsleden
Deltagare: Jag och Gunnika Isaksson-Lutteman
Tid: Hela dagen

För ett par veckor sedan tog jag kontakt med Gunnika Isaksson-Lutteman – som driver bloggen 52 Adventures – och som för ett par år sedan genomförde ett äventyrsår då hon gjorde ett äventyr varje helg i ett år. Förutom att vi har en del gemensamma bekanta så har hon gjort någonting som liknar det äventyrsprojekt som jag försöker komma i mål med.

Hon är även författare till boken Vandra Roslagsleden utgiven av Calazo förlag. Just nu skriver hon på en guidebok om Upplandsleden. Så vårt äventyr för dagen blev att, förutom att prata äventyrsår, cykla och vandra längs med Upplandsleden.

IMG_0304
Naturreservatet Norra Lunsen ligger strax utanför Uppsala och är ett paradis för både vandring och MTB. Vi cyklade från Plantskolans parkering i östra delen av Lunsen, genom tät skog, träskmarker, över smala spänger och genom ängar. Cyklingen var bitvis teknisk med mycket rötter och stenar och oftast riktigt riktigt rolig. På turen träffade vi en hel del vardagsvandrare, b la en australiensare som varit på svenskt bröllop och nu ville upptäcka den svenska naturen. Han vandrade med all sin packning, inkl bröllopskostymen i väskan. Vi fick en rolig pratstund om Sverige och Australien, likheter och olikheter. Vid Lunsentorpet, en liten stuga som är öppen för allmänheten där det finns sovplatser, ved och pump med kallt friskt vatten, stannade vi och fikade en stund. Jag hade väskan full av ombyten för att kunna se lite olika ut på olika bilder så det fanns inte mycket plats kvar för matsäck. Tur att Gunnika var snäll och gav mig halva sin matsäck! Lärdom av det: man ska inte planera för matsäck när man är mätt men om man gör det och skippar matsäck så är det bra med snälla äventyrskompisar!

Lunsen cyklar jag gärna i igen och Gunnika hoppas jag få hänga med på framtida äventyr med igen!  IMG_0308 IMG_0310

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: