# 129 – Trailrun

20140611-214110.jpg

 

Vad är det som gör att ett äventyr är ett äventyr? Det är en fråga som jag funderar på nästan varje dag. Är trailrun (stiglöpning?) ett äventyr? Många av dem som går Haglöfs Adventure Academy ska springa långa sträckor, både i obanad, spårad och ganska vältrampad terräng. Men är det ett äventyr att springa i hemmaskogen? Sker löpningen på motionsspåret så tycker inte jag att det är ett äventyr. Men någon som aldrig sprungit alls eller iallafall inte utanför löpbandet på gymmet kanske tycker att löpning utomhus, oavsett var, är ett äventyr.

Jag tycker, än så länge iallafall, att det är ett äventyr att springa på små stigar eller i obanad terräng, även om det är i hemmaskogen. Ett light-äventyr. Och än så länge så finns det många för mig osprungna stigar ganska nära hemma. Så idag fick äventyret bli ett trailrunäventyr. Och eftersom jag lite senare på dagen skulle föreläsa för 250 chefer från kommuner och landsting på SKLs Framtidsdag på fina Grand Hotell så passade det bra att springa där ingen annan var. Jag har nämligen för vana att repetera min föreläsning högt för mig själv, med gestikuleringar och allt, innan varje uppdrag. Och om jag ska springa och samtidigt prata för mig själv så gör jag det helst ensam där ingen kan höra mig.

Imorgon bär det av mot Sälen och avslutningshelg för Haglöfs Adventure Academy. Alla på kursen ska sen genomföra sina äventyr i sommar och i höst träffas vi för slutexamination. Då har jag hälften av mitt äventyr kvar medan de andra är klara med sina. Lyckost mig!

20140611-214123.jpg

Ett svar till “# 129 – Trailrun”

  1. Trailrun kan ge äventyrskänsla eller ej, jag tror det är bra att anpassa äventyret efter sug. Ett för stort äventyr är kanske blir skrämmande, medan ett alltför litet inte ens är ett äventyr. Allt blir vad man lägger in i det. Härligast av allt var att du kör genrepet i skogen – världens tips som jag köper rakt av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: