# 134 – Äventyrspyssel i Äventyrsbilen

Vi vaknade dagen efter det stora slutäventyret på Haglöfs Adventure Academy i Skinnarmo Lodge i Sälen i morse. Lite trötta och mycket mer kompetenta och med bättre koll på våra egna gränser än när vi kom dit i torsdags.
IMG_0374
Äventyrare på väg mot Sälen i Äventyrsbilen.

Idag var målet att packa ihop, hjälpas åt att laga frukost och städa upp efter oss (det slarvade Team Lollo & Turbo med…) och sedan köra hemåt. I min bil var vi samma sex personer som på vägen upp. Vi spelade återigen Tetris med packningen för att få plats med allt och Elvira klämde tappert in sig i backluckeplatsen som egentligen nog mest är avsedd för barn eller personer i barnstorlek. På vägen upp till Sälen hade jag stannat och köpt material för att tillverka Paracords – ett armband med rötter i det amerikanska försvaret. Men vi hade ett så intensivt program i Sälen att några äventyrsarmband aldrig blev gjorda. Så dagens äventyr blev ett pyssel under resan ner mot Stockholm. Vi gjorde varsitt armband och några extra till de som inte åkte med i vår bil. Fredrik, som arbetar som fritidspedagog på en Ur & Skurskola var otroligt pedagogisk och tålmodig med att visa och förklara hur vi skulle knyta olika typer av armband.

IMG_0696
Amerikanska soldater utrustades med en bit paracord 550 under andra världskriget och en del av dem kom på att man kunde fläta och knyta dessa och inte bara ha dem i ett nystan i utrustningen. Numera är alla amerikanska soldater utrustade med ett par meter Paracord 550. Armbandet går att använda till: tältlina, skosnöre, koppel, fiskelina eller nät, snaror och fällor, vindskydd eller surra, fast saker eller kanske bågdrilla eld. Fästa saker på ryggsäcken, linda runt knivslidan eller skaftet, användningsområdet är obegränsat. I Paracorden finns 7 oberoende trådar som kan användas individuellt och tvinnas dessa upp så kan man använda ytterligare 2×14 meter fin lina. Tvinnar man upp armbandet så har man drygt 2 meter Paracord 550. Ett måste för en riktigt äventyrare alltså!

IMG_0698
Fredrik bränner änden på armbandet med en tändare.

Vi som knöt armband och åkte i äventyrsbilen var förutom jag även traillöparen Amanda Mannervik som ska springa runt Mt Fuji och sedan upp på berget i sommar, Elvira Lundin som ska cykla ensam under flera veckor i södra Europa, Fredrik Johnsson som ska bygga en flotte och paddla längs dalälven, storfiskaren Christofer Torbiörnsson som ska paddla runt Vancover Island och Frida Tidqvist som ska göra en fjälltriatlon i området kring Funäsdalen. Alla fantastiskt härliga äventyr som jag kommer att följa i sommar!

IMG_0709

Ps. Imorgon uppdaterar jag bloggen om hela Sälenäventyret. I väntan på det finns vår äventyrshelg beskriven med spot-karta, bilder och text på Haglöfs Adventure Academy.

 

2 svar till “# 134 – Äventyrspyssel i Äventyrsbilen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: