# 139 – Långlöpning

Dagens äventyr: Trail längs med kusten Sjaustru – Sysne

Muslorten utsopad, spindelväven nedtagen, sängkläderna vädrade och dasset städat. Vi har flyttat in i vår lilla strandbod på Östra Gotland och ser fram emot ännu en barfotasommar i paradiset. Jag och barnen blir ensamma i veckorna – Thomas behöver jobba ytterligare några veckor. En del kanske skulle tycka att det skulle räcka som äventyr – att bo själv med tre barn 10 meter från vattnet i en liten strandbod utan el eller vatten och med minst 500 meter till närmaste granne. Men för mig är det vardag att vara här om sommaren. Jag är uppvuxen här och tycker att en sommarmorgon utan morgondopp och utedisk inte är en riktig sommar.

Idag passade jag på att göra en längre löptur, innan maken åker hem och jag är ”låst” med barnen. Utan någon egentlig plan sprang jag längs kusten mot Grynge fiskeläge. Passerade och fortsatte mot Davide, Sandviken och till sist till Sysne fiskeläge. Där pausade jag, drack vatten ur brunnen och kikade in i fiskemuseet på udden. Gotland har en rik fiskehistoria och vi bor mitt i den i och med att vi har förmånen att få tillbringa sommrarna i en fiskebod som historiskt har används som övernattningsplats och fiskeutrustningsförvaring för traktens bönder.

Löpningen gick på små skogsstigar, på sandstrand och på klappersten. Vackert och bitvis lättlöpt, bitvis tungt i sand och släke. Totalt blev det strax under 18 km. Något jag är väldigt nöjd över eftersom jag inte anser mig vara någon långlöpare. Imorgon åker maken hem och jag och barnen stannar. Givetvis hittar vi på ett äventyr om dagen. Några av idéerna vi har är bouldra på raukar, utforska naturreservat och natura 2000 områden till fots, cykla, åka till Stora Karlsö, fiska, paddla kanot och rida. Har du fler förslag? Tipsa mig gärna!20140621-181437-65677474.jpg

20140621-181437-65677350.jpg

20140621-181437-65677601.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: