# 145 – Kajak i Karlbergskanalen

IMG_1242

Äntligen! Så kom den dagen då Annika följde med på äventyr. Masterminden bakom #365Vardagsäventyr och en av mina bästa väninnor. Hon hjälpte mig att komma på idén med 365 Vardagsäventyr och har stöttat mig från sidan sedan start. Och idag kom så dagen då hon äntligen hängde med på äventyr. Och vilket äventyr. Kajakpaddling mitt i Stockholms absoluta centrum en vacker kväll då solen värmde. Vi paddlade från Point 65 i Pampas Marina med varsin Seacruiser. En stabil kajak som sades vara snabbare än de allra enklaste hyrkajakerna. Jag upplevde den som stor och lite klumpig. Det var långt till vattnet för lilla mig och jag hade mycket båt omkring mig. Men så är det en hyrkajak som ska passa många olika storlekar och kroppar. Jag är fortfarande på jakt efter en kajak att köpa och än så länge så har jag en klar favorit – en Necky Eliza. Ska bara hitta pengar att köpa den för…

Dagens tur gick genom Karlbergskanalen. Förbi Polisbåten och en man som bodde på en liten avsats under en bro. Förbi fredagsflanerande Stockholmare. Under broar där tunnelbanan dånade och längs med vältrafikerade vägar. Mycket buller och aktivitet men ändå fantastiskt att kunna paddla mitt i storstan.

Imorgon blir det cykeläventyr på MTB-ledarkurs med friluftsfrämjandet. Och sen tillbaka till Gotland och familjen på kvällen.

IMG_1240 IMG_1211 IMG_1202 IMG_1200

2 svar till “# 145 – Kajak i Karlbergskanalen”

  1. Gillar! Gick på isen över Karlbergskanalen en tidig morgon 1957 då jag gick på dåvarande Krigsskolan Karlberg (-;

  2. Härligt att paddla kajak. Jag har inte paddlat inne i Stockholm än, men det står absolut på min ”vill göra lista”.

    Här kan du läsa om mina funderingar innan vi köpte våra kajaker 2012. http://camillastankar.blogspot.se/2012/08/jag-har-i-manga-ar-velat-kopa-mig-en.html
    Det blev en prijon som jag är nöjd med på de allra flesta sätt. Ibland kan jag önska en lite mer snabbpaddlad kajak, men då kanske man inte får så mycket packutrymme och det vill jag också ha. Lycka till med funderandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: