# 164 – Kajakköp, packning och syprojekt

Söderkajak
Söderkajak i Vinterviken. Möjligen Stockholms vänligaste kajakhandlare. Igår pratade jag med Patrik som gav mig massor av bra tips inför kajakköpet. Han lovade dessutom att Sara i butiken skulle ge mig ett bra pris. Idag åkte vi dit och tittade på kajak och funderade. Och funderade. Ska jag köpa en kajak, ska jag köpa North Shore Atlantic LV (som jag paddlade i 4 dagar på Gotland och som jag verkligen gillar), är det ok att den är röd (och inte rosa som min andra favorit Necky Eliza) och slutligen ska jag köpa kajak idag och ta med på Norrlandsäventyret?

Jag fick fantastiskt bra hjälp i affären, både med min beslutsångest och med hjälp att plocka fram tillbehör som jag behöver. Ett par timmar senare åkte jag hem med kajak, paddel, flytväst, kapell, transportkapell och pump. Men utan kajakhållare för bilen. Den som fanns i butiken passade inte våra lasthållare tyvärr. Men eftersom kajaken fortfarande var paketerad i plast och wellpapp från fabriken så enades vi om att det gick att spänna den direkt på lastbågarna med spännband. Kajakhållare kan vi köpa på vägen om vi inte hittar någon annan lösning. Nu blir det många kajakäventyr i sommar!

20140716-193255-70375996.jpg

Kajaken längst upp till vänster sitter nu på min bil! Lycka 🙂

20140716-193253-70373202.jpg

Ett annat av dagens äventyrsprojekt: Att sy sovsäckspåsar / reselakan till barnen. De som finns färdiga att köpa är onödigt stora för dem, Så jag sydde tre påsar istället. Astrids lakan sydde jag av en sarong som hade några hål i mitten. Ett fantastiskt skönt och tunt tyg som blivit mjukt av många timmar på sandstränder. Dessutom var den rosa så Astrid älskar sin nya sovpåse. Pojkarna fick varsin sovpåse gjorde av ett och samma påslakan. Jag klippte av det på mitten i två bitar och sydde ihop igen till två påsar. Med en ficka för kudde eller fleecetröja överst och en lite öppning för att lättare kunna komma i. Själv har jag ett sidenlakan sedan lång tid och Thomas fick ett sovsäckslakan från Haglöfs igår.  Så nu har hela familjen reselakan inför nästa äventyr – imorgon drar vi norrut med första stopp Järvsö Bikepark.

20140716-193254-70374101.jpg

Ett annat äventyrsplaneringsstopp var på Addnature. Thomas behövde approachskor och Astrid behövde ett par friluftsbyxor. Gissa om hon var lycklig när det fanns ett par i rosa! Hon fick även en rosa klänning i funktionsmaterial med stora fickor frampå. En sakletarklänning för fjället 🙂

Äventyrspackning. På bilden saknas 5 sovsäckar, 5 liggunderlag, ett stort tält, 5 cyklar, 1 kajak med tillbehör, en påse leksaker innehållande Slackline, klätterprylar, basebasehandske och boll, fotboll, pois och drakar. Har vi glömt något?

20140716-193254-70374957.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: