# 165 – Downhillcykling i Järvsö

20140717-205857-75537957.jpg

Med äventyrsdag nummer 165 startar vi idag Norrlandsäventyret. 200 äventyr kvar till målet 365 Äventyr. Vi ska på en 3-4 veckor lång road trip genom Norrlands södra delar. Till Funäsdalen och tillbaka, med olika vägar dit och hem och många äventyrsstopp på vägen.

Första stopp var Järvsö Bergcykelpark där jag deltagit på en tjejcykelkväll. Bara tjejer, downhillcyklar, liften och berget. Jag som aldrig cyklat DH förr tyckte det var tryggt och skönt att få hjälp med liften och lite guidning i backen innan jag gav mig av utför berget på min stora tunga fulldämpade Scott DH Cykel. Sa jag coola oxå? För så kändes det. Coolt att vara utrustad till tänderna i fullfacehjälm, knä- och vadskydd och överkroppsskydd. Coolt att få köra en riktig DH cykel och inte bara ”fuska” med en XC cykel på enklare downhillslingor. Men det kändes inte bara coolt, det var läskigt oxå. Precis när liften skulle öppna igen för kvällen och för oss tjejer blev en cyklist hämtad med ambulans. Det finns alltså en anledning att jag utrustats med alla dessa skydd. Det är inte en ofarlig sport…

Jag fick sällskap i backarna av Hanna – en superhärlig tjej från Varberg som var på DH-semester med sin kille. Redan där fick jag prestationsångest, skulle jag köra med en riktig DH-åkare?! Men Hanna var snäll och väntade på mig och efter några varv i den blå leden Barbro hade jag fått upp snitsen och hängde med ganska bra.

Sista åket vågade jag mig på både hopp och lite högre fart utför!

Kvällen avslutades med middag och öl på långbord inne i cykelbutiken. Bara det borde räknas som äventyr – hur ofta äter man middag med en massa tjejer mitt i en cykelbutik liksom?!

Detta var definitivt inte sista gången i en downhill bana. Jag längtar redan till Sälen, dit vi kommer om en dryg vecka, där hela familjen ska cykla i utförsbackarna!

20140717-205858-75538290.jpg

20140717-211638-76598522.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: