# 197 – # 203 Simma skridskobanan och annat äventyrligt

color run

# 197 Skogsyoga
# 198 Löpning längs Göta Kanal
# 199 Extreme trail i Ursvik
# 200 Skogsmiddag och Slackline
# 201 Simma skridskobanan
# 202 The Color Run Stockholm
# 203 Kajakpaddling

IMG_3112
Ännu en vardagsvecka går mot sitt slut. En vecka fylld av jobb, skolstart, aktivitetsstart och minst ett äventyr om dagen. Det är som en del av mig nu, att hitta på något nytt hela tiden. Helt klart har det skett en beteendeförändring hos mig sedan jag startade denna utmaning för 203 dagar sedan. Vaknar jag tidigt tar jag gärna yogamattan under armen och startar dagen med en morgonpromenad till ett fint ställe i skogen för en yogastart på dagen. Jag packar spontant löparryggsäcken på morgonen istället för snygga-jobb-handväskan, för att kunna sticka iväg på en löptur där jag befinner mig efter arbetsdagens slut och ändå bära med mig det jag har behövt under dagen i ryggsäcken på en löptur. Denna vecka har den strategin tagit mig på en långlöpning längs Göta Kanal medan mina amerikanska medförfattare besökte det lokala motormuséet efter vårt studiebesök på Motala kommun. Det känns inte längre konstigt att lämna dem ett par timmar för att mötas senare vid tåget. De fick lite kultur och jag har fick ett äventyr i vardagen.

IMG_3140
Dagen efter Motalabesöket och Göta Kanallöpningen var jag i Sundbyberg på Migrationsverket för att se hur de arbetar med Lean och idéer från medarbetarna, främst för att minska handläggningstider för nyanlända flyktingar. Vi satt en hel eftermiddag i ett konferensrum med utsikt över Ursviksskogen. Så när mötet var slut och amerikanerna ivägskickade i taxi inväntade jag att bilköerna in till stan skulle avta genom att utforska varför Ursvik blivit ett så stort namn i trailsammanhang. Ursvik Extreme Trail hette en 15 km lång led som bjöd på smala fina skogsstigar, ängar, branta uppförs- och nerförspartier, lera och skön löpning. Ursvik fick inget högt betyg av mig. Visst var löpningen bra, men upplevelsen kantades av oljud från motorvägen under hela passet, trots att jag lyssnade på en Huskypod under tiden.

IMG_3161_2
Äventyrsdag nummer 200 firades med skogsmiddag med min bror och slacklineutmaning med barnen. En fördel med vardagsäventyr är att mycket mat kan förberedas hemma och bara det sista behöver lagas på stormköket i skogen. Barnen lär sig ändå hur det går till (att det går!) att laga mat ute och vi får en lugnare kväll utan tjat om spel, tv och telefoner.

IMG_3142

I vintras, faktiskt när jag gjorde äventyr #1, så sa en väninna att vi borde simma skridskobanan när det blir sommar. Sommaren är snart slut och det var hög tid att genomföra hennes idé. Så i fredags packade jag och bästisen Pyran våtdräkter, våra simvänliga Inov-8 skor, chips och ett par öl och drog till Kottlasjön när alla andra hade fredagsmys hemma. Planen var att simma det som på vintern är en skridskobana på 3 km. Vi simmade kanske hälften den kvällen. Näckrosor, sjögräs, begynnande mörker och en repgunga som var kul att svinga sig i ut i vattnet minskade vår ambition något. Efter simningen gjorde vi en eld, åt chips, drack öl och snackade i flera timmar. Grym avslutning på en arbetsvecka!

IMG_3168IMG_3171_2IMG_3180

Ett av de märkligaste äventyren denna vecka var att springa The Color Run Stockholm. Ett 5 km lopp som marknadsförs som The Happiest 5k on the Planet. Täckta i färg sprang jag och vännen Annika fem kilometer genom Söder i Stockholm. Visst ser jag ut som en fullblodsatlet ;-)…

IMG_3206

Veckan avslutas med en kortare kajaktur i Kyrkviken med Pyran. Paddling är bättre än simning, det går mycket lättare att prata i kajaken än när man ligger med näsan i vattnet. Under paddelturen hann vi även med att spåna kring några kommande äventyr. Paddla till Fågelöudde och äta middag en vardagskväll. Cykla landsväg (hjälp, det har jag aldrig gjort) till gemensamma kompisen i Sigtuna och äta middag där. Sova i vindskydd med barnen en vanlig vardagskväll. Åka till Järvsö för att köra Downhill en sista gång denna säsong. Vilka som blir av nästa vecka får vi se då!

Följ äventyren på Instagram @365aventyr varje dag. Bloggen uppdateras minst en gång i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: